Moj profil

Baklava s jogurtom

60 minuta
90

Evo i moje pa kad je bal nek ih ima:)svaka sličnost sa sličnima je sasvim slučajna:)

Evo i moje pa kad je bal nek ih ima:)svaka sličnost sa sličnima je sasvim slučajna:)

Sastojci

za
2 dcl ulja
1/2 kg kore
agda

Priprema

1.

Jaja, ulje, jogurt i prašak za pecivo dobro izmješati.

2.

u škrovadu od pećice(duboku) redati kore, svaku koru premazati izmješanim nadjevom a svaku treću prekriti mljevenim orasima i tako tri puta.Završavamo s tri kore koje su također premazane osim zadnje.Zadnju koru premazati prethodno rastopljenim maslacem.Izrezati na rombove ili kocke po želji te staviti peći na 180 oko sat vremena.Kada kora uhvati boju možete smanjiti i na 150.

3.

Preljev prethodno napravimo da se ohladi.U litru vode stavimo šećer, vanilin šećer i dva limuna izrezana na fete.Kada uzavre kuhamo 20 – 30 min da trećina tekućine uzavre.

4.

Gotovu baklavu ravnomjerno prelijemo.

Posluživanje

Dodatni podatak je da je toliko pojedem da mi bude loše:)

  • BAKLAVA(6)
  • Baklava-n(1)
  • Baklave(1)
  • Baklava-san(1)

28

Recept je odličan.Prvi puta sam pravila baklavu i ispala je odlično za prvi put.Ukućani su oduševljeni a isto tako i mama od dečka koja je rodom iz Bosne i kad mi je ona rekla da je baklava odlična i da nije preslatka i da izgleda jako lijepo i da je okusom jako.dobra nitko sretniji od mene.Još jednom sve pohvale za recept. :)

Bas sam zelela da spremim baklavu s ovim filom od jogurta i jaja...iako ih ima dosta na coolinarici,mislim da je ova pun pogodak!!!

e i da savršeno izgleda 😍

Ovako je ispalo drugima