Moj profil

Šeširići

45 minuta
35

Ajde da vas nešto naučim.

Ajde da vas nešto naučim.

Sastojci

3 klupka vune u različitim bojama
heklarica
škarice
model za isprobavanje (npr boca)

Priprema

1.

Pripremimo si pribor za rad
Započinjemo sa 4 lančića koja spojimo u krug
Nema redova vec stalno radimo u krug (kao spirala) ali ću vam ja navoditi redove čisto da se otprilike znate orjentirati.
Kad smo zatvorili krug od 4 lančića započinjemo “mrtvim bodom”. Onaj ko ne zna, “mrtvi bod” je bod kada se nista ne namotava na heklaricu.
Nemojte raditi čvrsto već malo labavije.

2.

Znači krećeno u “prvi red”. U svaku treću rupicu napravimo dva boda. Ja dok radim brojim u sebi “jedan, dva, tri, nadodaj” i tako stalno :D
Kada smo došli blizu ruba čepa prestanemo nadodavati. Već nakon par bodova osjetimo da počinje “zatezati” Tako i treba Nastavimo raditi bez nadodavanja i povremeno izmjerimo na boci da ne bi previše napravili.
Kada dođemo oko 3mm prije kraja čepa započinjemo sa trobojnicom. Uzmemo prvu boju, i napravimo jedan red ,isto tako i sa ostale dvije boje.
Kad smo završili sa trećom bojom odmah krećemo sa pravljenjem oboda, tj sa nadodavanjem ,ali sada nadodajemo u svaku petu rupicu. Znači sada brojimo “jedan, dva, tri,četiri, pet, nadodaj” :D:D
Radimo tako otprilike 3 reda i dolazimo do zadnjeg reda kada prestajemo nadodavati već radimo po jedan u svaku rupicu.
Kad obiđemo cijeli krug gotovo je.
Zar nije presladak?

Posluživanje

Možda vam neće odmah uspjeti pogotovo ako ste danas prvi put uzeli heklaricu u ruke ali vjerujte mi toliko je jednostavan da bi bilo šteta da ga ne znate raditi.
Ne morate čep ukrasiti njime. Napravite šeširić barbyki i razveselite svoje djete. Ako pokažete volju pokazat ću vam i kako se prave gačice za barbyke :D

  • Hobby(1)
  • Rucni-rad(1)
  • Sve-5(1)

13

odličan je 🙂

jel imaš možda kakav video kak to radiš pa da mi pošalješ

.....već ovih dana  probam napraviti..hvala za naputak...

Hvala sneky-36 na uputstvu, sesirici su ti predivni…..