Moj profil

Sarena tjestenina

26

Zgodno izgleda na tanjuru a brzo se pripremi..lagani i ukusni obrok za ljubitelje brokule i gorgonzole

Zgodno izgleda na tanjuru a brzo se pripremi..lagani i ukusni obrok za ljubitelje brokule i gorgonzole

Sastojci

kukuruz secerac iz konzerve
10-15 crnih i zelenih odkostenih maslina
2-3 trokutica "zdenke"
po potrebi zlica brasna

Priprema

1.

Brokulu skuhati u malo vode ili jos bolje na pari

2.

Na ulju poprziti nasjeckanu slaninu, zaliti ju vrhnjem za kuhanje. U njemu rastopiti obije vrste sira i umijesati ocijedjeni kukuruz i nasjeckane masline

3.

Dodati kiselo vrhnje, ako vam je malo umaka razmutiti zlicu brasna sa vodom u kojoj se kuhala brokula i umijesati, postiti da zavri

4.

Zaciniti po ukusu, pazljivo soliti jer je gorgonzola slana..posuti persinom i na kraju umijesati brokulu, lagano prokuhati zajedno da se okusi prozmu, ne mijesati previse da se brokula ne raspadne..

5.

Preliti preko tjestenine i gustati..

Posluživanje

Kolicine povrca i sira dozirajte po vlastitom ukusu i broju potrebnih porcija. Ja uvijek pretjeram sa kukuruzom jer ga obozavam!

  • Testo(1)
  • Tjestenina...(1)
  • Pašta(1)

7

jesi, hvala ti puno. nešto slično sam jela prije nekoliko godina no ova verzija mi je puno bolja i jedva čekam da ju probam. uz domaću tjesteninu bit će mmmmmmmmmmmm. hvala na ovoj super ideji!

drga renata80, vrhnje za kuhanje je ono standardno, a 2 vrste sira se odnose na gorgonzolu i onaj topljeni sir u trokuticima (tipa zdenka, buco…). Nadam se da sam ti pomogla.

Recept mi odzvanja u ustima i moram ga probati. Jedino mi nije jasno koje su to dvije vrste sira? Jel se ona gorgonzola odnosi na vrhnje za kuhanje sa gorgonzolom ili se stavlja obično vrhnje za kuhanje i sir gorgonzola posebno?