Moj profil

Schwarzwald torta

90 minuta
93

OPREZ! Izaziva zavisnost :)

OPREZ! Izaziva zavisnost :)

Sastojci

za
Korica
150g prosejanog brašna
1/2 kašike sode bikarbone
2 kašičice ekstrakta ruma
30g kakaa
Krem od višanja
3 kašike gustina
30ml alkorhola (rum, amareto…)
Čokoladni krem

Priprema

1.

Korica:

2.

Zagrejte rernu na 180 stepeni C.
Umutite puter sa secerom. Dodajte kakao, pavlaku, vanilu, zumanca (jedno po jedno) i brasno sa dodatkom sode bikarbone i praska za pecivo. Posebno umutite sneg od belanaca sa malo soli i rucno ih sjedinite sa ostatkom smese. Razlite masu u okrugli pleh precnika 26cm (prethodno ga namazite margarinom i pospite brasnom) i pecite 45-50min.
Kad je pecena, tortu izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi bar 10min pre nego izvadite iz pleha. Sacekajte da se potpuno ohladi pa prepolovite tortu na dve korice. (ukoliko ne dozvolite da se torta potpuno ohladi, raspadace se prilikom secenja i filovanja)

3.

Krem od visanja:

4.

Gustin prelite sokom od visanja i zagrejte na srednjoj vatri. Kad provri smanjite temperaturu i konstantno mesajte 3-4 minuta dok se masa ne zgusne. Skinite sa vatre i dodajte sveze ili odledjene visnje. Promesajte i ostavite da se hladi. Po zelji dodajte 2-3 kasike secera.

5.

Cokoladni krem:

6.

Na laganoj vatri zagrejte slatku pavlaku. Ne dozvolite da provri. Kad pocne da se formira kajmak na povrcini sklonite sa vatre i dodajte cokoladu. Konstantno mesajte dok se cokolada ne otopi. Ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.

7.

Ostalo:

8.

Umutite slatku pavlaku, izrendajte cokoladu, po zelji spremite secerni sirup od 50ml vode i 1 kasike secera sa malo ruma za natapanje korica.

9.

Filovanje:

10.

Koricu prelite rumom ili secernim sirupom. U spric stavite cokoladni preliv i napravite “branu” od cokolade po ivicama koja ce spreciti da slag i visnje iskliznu kad se stavi druga korica. U sredinu stavite umucenu slatku pavlaku i 1/3 krema od visanja. Prekrite drugom koricom.
Pre nego sto nastavite ostavite tortu da se hladi najmanje 30 minuta.
Po iviacma torte rasporedite ostatak cokoladnog fila. Odozgo raporedite ostatak krema od visanja i slatke pavlake i pospite rendanom cokoladom.

11.

PRIJATNO! :)

  • Torte(5)
  • Torta(3)
  • Višnje(2)
  • Schwarzwald(1)
  • Schwartzwald(1)
  • ŠVARCVALD(1)
  • RUM(1)
  • Amareto(1)
  • Najtorte(1)

12

Kako ne bi čega tu nema!?

Prekrasno izgleda još jedna varijacija na temu čuvene torte sa višnjama

Odlična je!!