Moj profil

Rolovan svinjski file

31

koji je apsolutno jednako dobar topao kao i hladan…

koji je apsolutno jednako dobar topao kao i hladan…

Sastojci

2 komada sv. filea
pola vezice seckanog sremuša
rendani kačkavalj (gauda…)
nekoliko režnjeva hamburške slanine
buter,maslinovo ulje

Priprema

1.

Filete srednje veličine “otvorite” i istucite tučkom za meso da budu fino rastanjeni. U svaki komad utrljajte vegetu i biber, te premažite senfom. Potom redjajte: tanak šnit fine hamburške slanine, seckan sremuš,nekoliko brusnica,šampinjone rezane na listiće i na kraju obilato narendajte kačkavalj ( ja sam koristila Niški, a možete bilo koji tvrdji sir),urolajte meso i pričvrstite čačkalicama.

2.

U vatrostalnu posudu stavite malo maslinovog ulja i butera, rolovane filete, te ih odozgo obavijte režnjevima slanine, a okolo pospite pečurkama i sremušem. Narendajte kačkavalj i stavite da se peče na 220 – 200 C. Kad je meso pečeno pospite sa još malo parmezana i sačekajte da se malo prohladi pre sečenja, pa servirajte uz povrće neutralnog ukusa na pr. baren pirinač,krompir-pire ili brokoli. Prilog ne sme da dominira jer je meso bogatog ukusa.

3.

Uz ovo meso probajte zelenu salatu prelivenu dresingom napravljenim od maslinovog ulja, sremuša, limunovog soka, soli, sbibera, senfa i jogurta.

Posluživanje

Ovaj file možete jesti potpuno hladan,seći ga na tanke šnite,praviti kanapee ili ga jednostavno staviti na krišku tosta.

  • Brusnica(1)
  • MESO-svinjetina(1)
  • Svinjsko-meso-punjeno(1)
  • Glavno-jelo-gica(1)

18

nesreća je u tome što sam sutradan isekla tanke ploške gde se vidi svaki sastojak i prelepo i izgleda, ali fotografije su ispale tiha jeza i blagi užas, mutne, tako da ništa od ideje da se jedna od njih nadje u uglu…:(

perfektno…

Kako je ovo dobro….