Moj profil

Bonžita

15 minuta
82

Sami kreirajte svoju bonžitu , potrebno je ukupno 300 grama raznih žitarica, suvog voća, koštunjavog voća… ječmeni slad i to je to.. ne morate se držati ovog recepta samo količine

Sami kreirajte svoju bonžitu , potrebno je ukupno 300 grama raznih žitarica, suvog voća, koštunjavog voća… ječmeni slad i to je to.. ne morate se držati ovog recepta samo količine

Sastojci

Dezert
100 gr kornfleksa
100 gr ekspanandiranog pirinča
50 gr susama
50 gr badema
50 gr pečene golice
30 gr suncokret
30 gr brusnica
30 gr suvo groždje
30 gr lan
30 gr kokos
2-3 kašike supene ječmenog slada

Priprema

1.

Sami kreirajte svoju bonžitu , potrebno je ukupno 300 grama raznih žitarica, suvog voća, koštunjavog voća… ječmeni slad i to je to.. ne morate se držati ovog recepta samo količine.

2.

Ječmеni slad zagrejati u šerpici, neka se rastopi pa preliti polako preko mešavine i mešati.
Kada se sve lepo sjedini staviti na papir za pečenje . Pritiskati prstima dok se sve polako ne razlije po papiru pa prekriti novim parčetom papira za pečenje. Pritisnuti nečim, ja sam koristila dasku za sečenje. Pritiskati da bi se dobila bonžita debljine malog prsta, mada je to stvar izbora , može deblja može i tanja. oblikovati veliki pravougaonik.
Staviti u frižider na par sati. Izvaditi iz frižidera, iseći i jedan deo spakovala u foliju i čuvati u frižieru. Bonžita ispada kao prava, ukusna, slatka a pruža vam mogućnost da napravite sastav koji vi želite.

  • Bonzita(5)
  • Zobene(1)
  • Veg(1)
  • The-keksic(1)
  • Slatko-a-zdravo(1)
  • Slatko-bonzita(1)
  • Keksici-pahuljice(1)

13

Pravila sam, ali mi se drobi, nisu se sastojci dobro povezali 🙁 Koristila sam med umesto slada, možda je u tome problem. Ne mogu da dodam više meda jer bi bilo preslatko. Ima li neko ideju šta bih mogla da dodam a da to nisu margarin ili maslac?

Pravila sam, ovo je savrseno, dozvoljava kreativnost

Svaka cas za recept.. odlican je! 🙂Hvala