Moj profil

Mini cheesecake

182

Fina kremica sa sirom i sveze voce su tako savrseni spoj…idealno za letnje dane!;)))

Fina kremica sa sirom i sveze voce su tako savrseni spoj…idealno za letnje dane!;)))

Sastojci

Dvobojni biskvit
150 g secera
150 g brasna
1 kasika kakaa
Podloga od keksica
100 g integralnih keksica
Bela krema
200 g punomasnog krem sira
100 g krem maslaca (milerama)
80 g secera
kesica instant zelatina (po zelji)
Krema sa vocem
250 g jagoda ili malina
80 g secera
1 kesica zelatina (10 g)

Priprema

1.

Pripremiti prvo dvobojni biskvit: penasto umutiti belanca, dodati postepeno secer, zumanca i na kraju pazljivo umesati brasno.

2.

Smesu podeliti na 3 dela, pa u jedan deo dodati kasiku kakaa, u drugi deo par kapi arome malina ili jagoda, a treci ostaviti zute boje…svaki deo staviti u poseban spric sa okruglim otvorom.

3.

Pleh od pecnice obloziti masnim papirom, pa naizmenicno crtati pruge tamnog, pink i zutog testa.

4.

Peci u prethodno zagrejanoj pecnici na 200 c oko 15-tak minuta i kad je gotovo uviti u vlaznu krpu.

Prhka podloga od keksica
1.

Otopiti na tihoj vatri maslac, dodati mleveni keks i izjednaciti smesu.

2.

Preko folije ili masnog papira, staviti vecu okruglu modlicu (kao kad vadimo krofne, precnika 7-8 cm) i utisnuti smesu od keksa kao podlogu.

3.

Pazljivo podici modlicu i napraviti jos 3 takve podloge od keksica.

4.

Staviti ih na kratko u frizider da se stegnu.

Bela krema
1.

Umutiti penasto krem sir, mileram i secer, pa dodati ulupano slatko vrhnje. Po zelji dodati malo naribane korice limuna.

2.

Moze se staviti i kesica instant zelatina da bi smesa bila cvrsca, pa sve staviti u frizdider da se rashladi i malo stegne.

Krema sa vocem
1.

Zelatin istopiti prema uputstvu sa kesice sa par kasika hladne vode. Voce ispasirati, dodati secer i zelatin, pa sve kratko zagrejati.

2.

Kad se smesa ohladi, izmesati sa mladim sirom i ulupanim vrhnjem, ostaviti da se malo stegne… klik za sliku preseka.;)

Priprema mini tortica
1.

Dvobojni biskvit iseci na trake zeljene sirine i obloziti podlogu od keskica, jos je bolje ako imamo siroku metalnu modlicu u obliku prstena, pa cemo traku od biskvita staviti sa unutrasnje strane prstena.

2.

Sipati naizmenicno belu i vocnu kremu, ili napuniti samo jednom vrstom kreme…preliti glazurom od rastopljene cokolade, ukrasiti pufnicom od slaga i staviti ukras od rastopljene cokolade koji smo nacrtali na masnom papiru, klik .

3.

Po zelji, preko kreme staviti sveze voce i sve preliti crvenim prelivom za torte pripremljenoim prema uputstvu sa kesice.

Posluživanje

Od ove mere se dobiju 4 mini tortice, precnika 10-tak cm…posto ostane skoro pola dvobojnog bisvita, kora se moze premazati ulupanim vrhnjem, posuti svezim vocem i uviti kao rolada. Ako zelite, visak bisvita iskoristite kao podlogu za mini tortice, umesto prhke podloge od keksica.

  • Cheesecake(12)
  • Mignonne(2)
  • Tortice(2)
  • Minjoncica(2)
  • Sir-slatki(2)
  • Jagode(2)
  • Kolači(2)
  • Maline(1)
  • Torta od sira(1)

53

Prelepo

draga moja prijateljice, evo me sa mojom izvedbom ovog divnog cheesecake 🙂

još sam daleko od toga da to bude izvedba kao kod tebe ali sam zadovoljna iako me moji pomalo podsjećaju na male bunare, samo im fali đeram 🙂

hvala ti puno na dobro objašnjenom receptu pa ga i nije bilo teško napraviti. jedino sam možda trebala staviti malo više crvene boje da bude uočljivija ali dobro je i ovako. 😘

Isprobala Draga Mignonne , odusevljena sam efektom “crtanja ” testom, malo sam se poigrala, napravila tortu u velikoj modli, pa visak testa iskoristila za jezgro – sprat torte, na opste decije veselje! Ukus odlican! Ponovicemo!

Ovako je ispalo drugima