Moj profil

Pastrva u foliji

30 minuta
8

I Ja zelim da se pridruzim onima koji pisu dijetalne recepte ali fine!!

I Ja zelim da se pridruzim onima koji pisu dijetalne recepte ali fine!!

Sastojci

za
riba
1cijela pastrva ili neka druga slatkovodna riba250g
1rezanj bjelog luka
2 zlice sjeckanog persuna
1/2 zute paprike
malo soli, papra i malo vegete
2srednja krompira

Priprema

1.

zagrijte pecnicu na230 stupnjeva, zatim ocistite pastrvu ,posusite je sa upijajucim papirom da ne bude mokra, zatim ju posolite popaprite, utrljajte malo vegete po cijeloj ribi iznutra i izvana zatim nasjeckajte na kolutove krompirice papriku jednu i drugu usitnite bjeli luk i persun i napunite pastvu, zatvorite ju cackalicom, premazite ju sa mjesavinom od maslinovog ulja i limuna i stavite u foliju pa ju lijepo zamotajte, stavite u tepsiju i zatim u pecnicu na 25-30 minuta.Kad je gotovo servirajte u ljepom ovalnom tanjuru.

Posluživanje

Ovo je kompletan obrok ali mozete posluziti jos malo salate ili spinata,ako dodate casu bijelog vina imate pravu gozbu.

  • Riba(2)
  • Pastrva(1)

4

slican recept s pastrvom punjenom krumpirima radila sam prema ovom receptu i jako mi se svidjela. jedina zamjerka koju sam imala bila je da je krumpir ostao pomalo sirov. to sam rijesila tako sto sam ga ubuduce kratko prokuhala prije pecenja. ovaj recept bi mogao rijesiti problem prethodnog kuhanja upravo zbog folije. vrijedi probati.:)

E bas imam jednu ulovljenu u zamrzivacu (moj ulov!) i probat cu ovako s tvojim punjenjem. Zanimljivo mi sto stavis i krompir u punjenje !? ja stavim dosta zacina i sitnog povrca ali ne i krompir

mora se probati

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)