Moj profil

Banana muffins

32

Banana muffins u dve verzije, jedna sa malinama i orasima, jedna sa kestenom i Baileys. Kolicina dovoljna za 12 muffins. Glazura od narance.

Banana muffins u dve verzije, jedna sa malinama i orasima, jedna sa kestenom i Baileys. Kolicina dovoljna za 12 muffins. Glazura od narance.

Sastojci

Deo od banane
1 solja izmiksane banane (oko 3 komada)
2 jaja (XL)
2 solje brasna
1/2 solje jogurta
1 kasicica sode bikarbone
1/2 solje malina
40 g istucanih oraha
Deo od kestena
5 kasika kesten pirea
1 kasicica sode bikarbone
Glazura od narance
1/2 solje marmelade od narance
1/2 solje marmelade od mandarina
85 g secera
80 ml vode

Priprema

1.

Deo od banane
Umutite cvrst sneg od belanaca. Umutite jogurt, zumanca, limunovu koricu izmiksane banane, i secer pa umesajte brasno i sodu bikarbonu. Dodajte jednu kasiku snega od belanaca, promesajte, pa iskrenite u sneg od belanaca i spojite.

2.

Deo od kestena
Umutite cvrst sneg od belanca. Umutite kesten pire, zumance, secer i Bailey’s pa umesajte brasno i sodu bikarbonu. Dodajte jednu kasiku snega od belanaca, promesajte, pa iskrenite u sneg od belanaca i spojite.

3.

Varijanta 1
Odvojite 2/3 smese od banane i umesajte maline i orahe. Rasporedite u kalupe za muffins (za silikonske ne treba mazati i ne trebaju korpice) i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Glazirajte i posluzite u dekorativnim kosaricama.

4.

Varijanta 2
Rasporedite u kalupe za muffins (za silikonske ne treba mazati i ne trebaju korpice) naizmenicno kasikice smese od banane i smese od kestena pa malo promutite cackalicom i pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Glazirajte i posluzite u dekorativnim kosaricama.

5.

Glazura
Za glazuru, ugrejati marmelade sa secerom dok ne prokuva, mesati da se potpuno rastvori pa jos malo kuvati dok ne postane sjajna i glatka smesa, skinuti s vatre i procediti, pa preliti preko muffinsa. Ovaj put sam glazuru stavljala dok su jos bili u plehu, tako da je glazura samo odozgo.

6.

Ukrasavanje (optional)

7.

Za ukrasavanje sam koristila kupovne leptire odstampane na wafer paper/rice paper, samo sam im dodala telo od gumpaste.
Wafer paper leptiri, iseceni Kad isecete leptire, mozete jos dodati telo napravljeno od marcipana, fondanta ili gumpaste, a moze i od royal icing. Na slici je napravljeno od gumpaste tako sto napravite valjcic odgovarajuce velicine, zasecete gde treba i popravite oblik, utaknete prasnike za cvetove kao ticala i obojite bojama u prahu rastvorenm u malo vodke. Kad se boje osuse, leptiru od papira odsecite lavu i ticala, pa telo od gumpaste zalepite na mesto koristeci jestivi lepak ili jos bolje belance (sad sam pocela sve lepiti belancem, zaboravila sam gde sam to videla, ali je odlicno za lepljenje). krila osencite sedefom, ovako Nemojte leptire nikako izlagati vodenoj pari jer ce krila da se saviju i izoblice.

Posluživanje

Glazura od narance je iz knjige Professional pastry chef, u originalu je samo naranca ali takva mi je gorkasta zbog kore pa sam stavila pola narancu pola mandarinu.

Za wafer paper leptire, mozete koristiti royal icing za centar, postupak ima ovde: http://www.cakeart.us/index.cfm/fa/categories.main/parentcat/3950 , meni licno su od gumpaste lepsi jer se moze napraviti realisticniji oblik.

  • Muffins(2)
  • Muffini(1)
  • Mafini(1)
  • Banana(1)

8

Ja sam se koncentrirala na leptire, to bi se po naški reklo da su od hostije? Jako si lijepo to napravila.

Hvala.

Tvoji su recepti tako prepoznatljivi zahvaljujuci prelijepim dekoracijama. Uvijek me raduje vidjeti tvoj novi recept ili ideju za dekoraciju.