Moj profil

Medeno srce

14

Ovog se recepta docepala moja jetrva od jednog lokalnog slasticara. Vremenski mozda malo zahtjevniji, ali uistinu vrijedan truda…

Ovog se recepta docepala moja jetrva od jednog lokalnog slasticara. Vremenski mozda malo zahtjevniji, ali uistinu vrijedan truda…

Sastojci

Tijesto
20 dag secera
4 zlice ulja
4 zlice tekuceg meda
1 mala zlica sode bikarbone
1 zlica kakaa
pola vrecice MIX-mjesavina za medenjake
45 dag brasna
pekmez (marmelada) od jagode

Priprema

1.

Cijela jaja, zumanjke i secer izraditi da budu pjenasti.

2.

Dodati ulje, med, sodu bikarbonu, kakao i MIX mjesavinu za medenjake.

3.

Sve zamijesiti s brasnom. Smije se dodati malo brasna ukoliko se jako lijepi za podlogu.

4.

Razvaljati i modlicom vaditi oblike srca. Moguce je i neki drugi oblici, ali je tijesto dosta mekano tako da izbjegavate oblike koji imaju “krhkih” dijelova koji bi se mogli odlomiti.

5.

Peci na 180 stupnjeva oko pet minuta. Uistinu se radi o vrlo kratkom vremenu pecenja. Kad se izvade iz pecnice, pod prstom se jos cine mekani, ali med ce kasnije uciniti svoje. Nikako nemojte prepeci jer ce poslije biti jako tvrdi – ne “otpuste” bas toliko.

6.

Valjati u otopljenu cokoladu, slagati da se cokolada stegne i kasnije lijepiti pekmezom od jagode. Mislim da ovdje moze i neki drugi pekmez, ali jagoda daje onaj poseban okus u kombinaciji sa zacinima.

Posluživanje

Radila sam i duplu mjeru svojevremeno tek toliko da iskoristim cijelu vrecicu zacina – nije se nista bacilo :), ali je onda uistinu puno posla.
Ukoliko ne nadjete MIX mjesavinu za medenjake, mozete jednostavno dodati cimeta, klincica i muskatni orascic, mada ove mjesavine ima u trgovinama medju svim onim zacinima.
Sliku trenutno nemam, nisam ih dugo pravila, vjerojatno cu za Bozic, ali mislim da je grijeh ne podijeliti recept! :) Izgledaju uistinu kao oni sto kupimo u trgovini, oni stari, fini, pravi cokoladni medenjaci. A takvi su i okusom i mirisom!

  • Medenjaci(1)
  • Božični kolači(1)
  • Medeno-srce(1)
  • Keksići(1)

1

jako fin i ukusan kolač!!!!!!!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)