Moj profil

LUBENICE

126

Vjerujem da ovdje ima recept, ali ovaj imam preko tridesetak godina…  radila ih  obvezno uz breskvice, kruškice i sl. ukrasne (recepti su na coolki) za svadbe dok sam pekla kolače i torte  od 1980-1990 godine), pa da ga podjelim s vmama, sličicu sam dala još jučer, a evo i recepta…

Vjerujem da ovdje ima recept, ali ovaj imam preko tridesetak godina…  radila ih  obvezno uz breskvice, kruškice i sl. ukrasne (recepti su na coolki) za svadbe dok sam pekla kolače i torte  od 1980-1990 godine), pa da ga podjelim s vmama, sličicu sam dala još jučer, a evo i recepta…

Sastojci

I smjesa – crvena
2 kuhana žutanjka dobro izgnječiti
15-20 dag šečera u prahu
10 dag margarina
1 žličicu ruma + crvena boja(ekstrakt jagode ili od cikle)
korica od limuna + sok od limuna
II smjesa – zelena
15 dag šečera u prahu
1 žličicu ruma + zelena boja (ekstrakt mente ili zelenu boju od špinata)
1 rebro čokolade za kuhanje to je za točkice

Priprema

1.

I smjesa- CRVENA Šećer u prahu i margarin ili maslac (uvijek mješam pola margarina pola maskaca)dobro iraditi i dodati izgnjećene žutanjke.

2.

Sve zajedno dobro izraditi, napraviti 8 crvenih jednakih kuglica vel. teniske loptice.

3.

Kuglice stavim u duboko na 2 sata i dotle se može raditi i nešto drugo

4.

II smjesa- ZELENA Sve zajedno isto opet izradi, napravi 8 zelenih kuglica koje vlažnim rukama rastanji u 8 = kvadrata.

5.

Izvadi crvene smrznute kuglice i vlažnim rukama oblikuj zelenu smjesu oko crvene kuglice, kad omotaš svih 8 kuglica (vel. cca teniske loptice.. koji cm više- manje).

6.

Opet stavi na 2-3 sata preko noći u duboko (obićno ostavim preko noći). # Kad ih izvadim tako smrznute i pustim jedno 10-tak minuta onda nožem koji umaćem u toplu vodu režem svaku kuglicu na pola…polovicu na pola i polovice na pola tj. od jedne kugle dobim 8 polultki x 8 =64 . Ispadne ukupno 64 polutki lubenica.

7.

BOJE Kod boja koristim radije prirodne boje ali ako ne ima ekstrakt u boji u flašicama malim menta zelena ili kivi i crvena od višnje ili jagode.

8.

Prirodna zelena boja dobijem ako kuham špinat i to dosta i onda dobro u multipraktiku sameljem kuhane listove i malo tekućine i dobijem glatku masu ko puding s doatkom šećera u prahu ili II varijanta sa crvenim zeljem koje dugo kuham i dobijem ludo plavo zelenu boju više zelenu.. a *crvenu boju skoro uvijek koristim od cikle ona mi je super a okus miris se i ne osjeti.

Posluživanje

Ima dosta posla, ali ako vas veseli…. trud se isplati.. inaće to radim za blagdane, svadbe, svečanosti…

  • Sitni kolači(6)
  • Nepečeni kolači(1)
  • Dobroblue(1)
  • KOLAČI- SITNI(1)
  • Cookies(1)
  • Djecji-rodendan(1)
  • Dekoracija-lubenice(1)
  • Vockice(1)
  • Plaetzchen(1)

16

I konačno sam saznala tajnu kako ti ispadnu tako savršenog oblika! 🙂

predivne su, baš sam juče gledala ovaj tvoj recept …

Hvala! odlične jesu …#13 daj pogledaj u Google pretraživač kad istražim javim ali ja sam radila striktno po receptu u nekim kolačima mjenjam bjelanjak nprpite ali ovdje da nešto kažem bojim se krivo javim se ali bih trebala isprobat / ustvari kad skljedeći put budem radila isprobat ću bez bjelanjka pa se javim..pozzz