Moj profil

breskvice

150 minuta
103

po ovom receptu ispadne jako puno breskvica .nesmiju se raditi velike kuglice jer su onda breskvice ogromne.ali prefine su meke i soćne.

po ovom receptu ispadne jako puno breskvica .nesmiju se raditi velike kuglice jer su onda breskvice ogromne.ali prefine su meke i soćne.

Sastojci

za
breskvice
2 dcl ulja
2 dcl mlijeka
4 dcl šećera
8 žlica brašna pola oštrog pola glatkog
mala žlica sode bikarbine
2-3 žlice pekmeza
50 dkg brašna

Priprema

1.

ulj, mlijeko,šećer, jaja ,brašno i sodu zamjesite.biti će mekano ,al mora odstajati 2 sata na hladnom.kad odstojizamjesiti tijesto dodati još brašna ako je potrebno.raditi kuglice i slagati u pleh al ne preblizu da se ne slijepe.peći na 180 nekih 10 do 15 minuta tek toliko da dobiju malo boje.kad su pećene odmah im izdubiti sredinu .od izdubljenih mrvica 2-3 žlice pekmeza ruma po želji napraviti filu.filati breskvice i moćiti ih u arome, meni je najdraže jagoda i kruška.te ih valjati u kristal šećer.ako ponestsne file meni nekd nestane jer ih jako filam možete dodati oraha ili mljevena kekse. SUPER SU A POŠTO IH PUNO ISPADNE SPREMIM U ŠKRINJU PA KAD ZATREBA TU SU.

  • BRESKVICE(7)
  • Sitni kolači(2)
  • PEKMEZ(1)
  • Kolacici-keksici-bomboncici(1)
  • B-boziccc(1)
  • Božić(1)

16

breskvice savršene hvala na receptu

Hej Smaji evo pravim breskvice samo tijesto dosta rijetko.Stavila sam 500gr brasna i opet rijetko.Jeli moram jos brasna stavit???????

Pravila sam ih prosli tjedan danas cu opet predivne su ne pucaju a kad zagrizes bozanstvene Hvala na receptu 👍