Moj profil

Cupava Kata

60 minuta
31

Ovaj kolac je usao u tradiciju svake godine na mom blagdanskom stolu,svi ga volimo postoje mnoge verzije ovoga kolaca a evo moje..

Ovaj kolac je usao u tradiciju svake godine na mom blagdanskom stolu,svi ga volimo postoje mnoge verzije ovoga kolaca a evo moje..

Sastojci

za
Tijesto
30dag brasna
10dag secera
10dag margarina
4 zutanjka
Krema:
15dag mljev oraha
15dag secera
korica i sok od pola limuna
Premaz:
4-5 veliki zlica marmelade po zelji(ja sam stavila od sipka)

Priprema

1.

Umutiti zutanjke i secer, narezati margarin na listice, dodavati brasno izmjesano sa p za p, rukom izraditi glatko tijesto.Tijesto podjeliti na dva dijela, jedan dio razvaljati, staviti na pouljen pleh, premazati marmeladom, drugi dio tjesta ostaviti u zamrzivac.U cvrsti snijeg bjelanjaka i secera umjesati orahe, limun i koricu.

2.

Kremu staviti na marmeladom premazano tijesto.Preko kreme naribati ostatak tjesta.Peci u zagrijanoj pecnici na 200C oko 25min.

Posluživanje

Ohladjeno rezati na kocke i posuti prah secerom zamirisano sa vanila secerom umjesto oraha ko voli moze staviti bademe

  • Razni-kolaci(2)
  • Cupava-kata(2)
  • Marmelada(1)
  • Orasi(1)
  • Razni-likeri(1)
  • Božić(1)

13

Divan,stari kolač!

predobar isproban  kolac imam ga samo pod drugim nazivom, cupava fata, a u komsiluku bila jedna  Fata prgave naravi pa je trazila od moje prijateljice recept jer je kod nje probala kolaci svidjao joj se, pa je zamolila da joj da recept ali ne pod nazivom cupava Fata , ja sam rekla haj napisi cupava Kata kao da je bitno kako se zove , bitno je da je kolac super...

super kolac!!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)