Moj profil

Orahnjača

39

Ovo je stari recept moje majke koji je ona naslijedila od svoje majke. Uvijek uspije!

Ovo je stari recept moje majke koji je ona naslijedila od svoje majke. Uvijek uspije!

Sastojci

Tijesto
1/2 kg brašna
8 dkg šećera
8 dkg margarina
2,5 dl mlijeka
2 manja jaja
Nadjev
30 dkg oraha
2 dl mlijeka
1 velika jabuka
grozđice po želji
2 reda čokolade

Priprema

1.

Margarin rastopiti u 1, 5 dl mlijeka, a kvasac razmutiti u 1 dl toplog mlijeka u koje ste dodali žlicu šećera i žlicu brašna. Jaja, šećer, rum, vaniliju, koricu limuna pomiješati zajedno. U posudu staviti brašno, dodati malo soli, uliti rastopljeni margarin, jaja sa šećerom i aromama i na kraju uzdignuti kvasac.

2.

Sve zajedno dobro smiksati i pustiti da se udvostruči. Nadjev: orase popariti sa 2 dl mlijeka dodati naribanu jabuku i čokoladu, med, šećer, grožđice, cimet, koricu limuna. Dignuto tijesto razvaljati, namazati nadjevom i zarolati. Staviti u namašćenu tepsiju, ostaviti na toplom 45 min. a zatim staviti u vruću peć. Obično se od ove količine tijesta dobiju dvije velike ili tri manje orahnjače.

  • ORAHNJACA(4)
  • Pite-i-rolati-slatko(1)
  • Orahnjaca-dobra(1)
  • Orahnjace(1)
  • Orah(1)
  • Novo(1)

9

recept je super.orahnjaca je socna i mekana, i prvi put da mi se gornja kora nije odvojila od fila.puno hvala na receptu !👍

p.s.jos neznam poslati sliku,ali cim naucim postavljam je !

Nikada nisam dodavala jabuku u orahe, ali svaka promjena je dobro dosla!!orahnjace su meni bile jedino slatko u mom djetinjstvu i to samo Nedjeljom ,nije bilo kolaca svaki dan, valja je pribiljeziti !!!!

Hvala na komentarima!

Ovako je ispalo drugima