Moj profil

Španska tortilja

29

Još jedan u nizu recepata, koji sam videla u emisiji Ane Ugraković.

Još jedan u nizu recepata, koji sam videla u emisiji Ane Ugraković.

Sastojci

1 veza mladog luka- praziluk
2 glavice crvenog luka
4 čena belog luka
so i sveže mleveni biber
170 gr dimljene kobasice
9 jaja- ja sam stavila 7kom
100 ml kisele pavlake ili milerama
150 gr nekog tvrdog žutog sira kojeg imate u kući
2 kašike maslinovog ulja

Priprema

1.

Očistiti crveni luk i iseći ga sitno. Ugrejte tiganj, sipajte maslinovo ulje i stavite da se crveni luk dinsta. Beli deo mladog luka iseći na kriške-ja sam to uradila sa belim delom praziluka, pa i to dodati u tiganj. Iseći i beli luk, staviti u tiganj, malo posoliti, promešati i dinstati dok sav luk ne omekša.

2.

Očistiti kobasicu i naseckati je na kockice, pa i nju dodati u tiganj, pustiti da pusti masnoću, pa smanjiti temperaturu. Dodati na kockice seckan krompir. Dobro promešati i dodati malo vode, poklopiti i ostaviti 10 minuta da krompir omekša. Kada je gotovo staviti sa strane da se malo ohladi.

3.

Narendati sir. Iseći zeleni deo mladog luka i peršun ( ja sam samo malo dodala zeleni deo praziluka).

4.

U činiji izmešati jaja i kiselu pavlaku ili mileram, dodati rendani sir, seckani deo mladog luka(praziluka) i peršun, posoliti i pobiberiti, pa dobro izmešati.

5.

Pravougaoni pleh dobro podmazati, pa prvo sipati smesu od jaja, onda ravnomerno raspodeliti smesu od kobasice i krompira.

6.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20-tak minuta, da se jaja stegnu.

7.

Malo prohladiti i iseći na kocke.

Posluživanje

Kako ispod jedne slike napisa Pomoravka, ja volim kuhinju koju sprema i prezentuje nam Ana Ugarković, šta god neko mislio o tome. Uvek kada gledam emisiju izaberem ono što mislim da će se meni i mojoj porodici svideti. Eto ovog puta sam bila delimično u pravu: meni se ovo jako dopalo, dok je Ines samo probala malo parče i rekla da je bez veze, a mm nije bio zadovoljan krompirom u svemu tome, a i izgledom, jer je rekao da je onoj drugoj Ani izgledalo tanje. Neću vam napisati šta sam mu odgovorila.

  • Glavno jelo*(2)
  • Zakuske(1)
  • Tortilja(1)
  • Isprobati(1)
  • Pite-i-rolati-slano(1)
  • Ručak(1)
  • Ana-ugarkovic(1)

7

...meni izgleda ukusno..

super je!

Spanjolska tortilla se radi samo od krumpira, luka, maslinovog ulja i jaja. Takva verzija mi je i nekako najbolja. Isprobala sam neke Anine recepte i nisu bili losi, sigurno cu ih isprobati jos, iako moram priznati da ima recepata koji su prenatrpani sastojcima, za mene je nekada “manje, vise”.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)