Moj profil

Čokoladna torta

60 minuta
46

S ovom tortom su ama baš svi bili zadovoljni,djeca su tražila duplo, a bome i stariji! Čokoladan biskvit i čokoladna(ganache)krema:)) njaaam!

S ovom tortom su ama baš svi bili zadovoljni,djeca su tražila duplo, a bome i stariji! Čokoladan biskvit i čokoladna(ganache)krema:)) njaaam!

Sastojci

za
biskvit
10 jaja
20 dag šećera
6 dag sitno mljevenih krušnih mrvica
malo soka od svježe naranče
ukrašavanje
malo kokosa
boje za kolače
1 šlag pjena sa vodom ili mlijekom
1 žlica ulja

Priprema

1.

odvojiti žumanjke i bjelanjke, napraviti čvrsti snijeg od bjelanjaka! izmiksati žumanjke sa šećerom, dodati mljevene bademe,čokoladu u prahu, krušne mrvice ,sve dobro izmiksati, na kraju lagano žlicom umješati snijeg! peći na 160, 40 minuta, prvih pola sata nikako ne otvarati pećnicu! probajte sa čačkalicom dal je pećeno, kad se malo ohladi prerezati na tri djela, biskvit je čvrst i lako se reže! kad se ohladi nakapati ga sa sokom od svježe naranče, a možete i onu pulpu koja ostane od naranče malo prokuhati i time premazati biskvite! ako time premazujete,čekate da se sasvim ohladi ta pulpa prije nego stavljete kremu!

2.

većer ranije zagrijte vrhnje za šlag, da bude jako toplo, ne smije kipiti, skinite sa štednjaka i ubacite kocke čokolade, pričekajte pola minute i onda mješajte dok se čokolada sasvim ne otopi i dobijete kremu bez grudica! stavite u hladnjak i sljedeći dan kad radite tortu izmiksajte u čvrstu kremu! znaći sad slažete biskvit, krema, biskvit ,krema, biskvit i na vrhu i okolo skroz premažite sa kremom1!

3.

ukrašavanje, većer ranije obojati žlicu po žlicu kokosa u zelenu boju, rasipajte na široko da se preko noći osuši!
isto tako većer ranije, oblatnu izrežite na dvije trake,širine kakva paše za vašu tortu, moje su bile po 7 cm, znaći još mi je ostalo od jedne oblatne, jednu ostavite samo tako, a drugu preklopite preko boce(da dobijete tunel),znaći sredina oblatne ide preko boce, a sa svake strane ostane još oblatne!
to neka se suši preko noći!
drugi dan premažite čokoladom za kuhanje u koju ste umješali žlicu ulja, kad se osuši, sa tankim nastavkom iscrtajte one tanke crtice po sredini asfalta:))
na premazanu tortu sa kremom stavite cestu!
napravite šlag, jedan dio bojati u zeleno, znaći na onaj dio koji vam je na vrhu torte ,nakon što ste stavili cestu, ostao prazan stavite taj zeleni obojani šlag i na njega zeleno objani kokos! ostatak šlaga obojati u boju koju želite i ukrasite do kraja !

  • Torte(4)
  • Rodjendanska-torta(2)
  • Dekoracije(2)
  • Čoko(1)
  • Djecji zalogaji(1)
  • Za djecu(1)
  • Choxa(1)
  • Djecje-torte(1)

8

dorta je mnjaaacc mnjacccc moja omiljena. recept je lijepo napisan tako i da pocetnici kao ja mogu da razumeju. a tek dekoracija super je..pravim sinu za 3 rodjendan. slike stizu uskoro.

Rory genijalna dekoracija a i torta zvuči mmmmm

Hvala draga LTL, pravim je u ponedeljak, pa cu verovatno biti na netu a kupim savete heheheheh.. Javljam rezultat

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)