Moj profil

Krvavice

180 minuta
11

kobasice se mogu spremiti u led i koristiti tokom cijele godine

kobasice se mogu spremiti u led i koristiti tokom cijele godine

Sastojci

za
1 svinjska glava
1 jezik
1 pluča i jetra
2 bubrega
1 srce
kože od cijele svinje
1kg riža ili geršl
0,5kg mrkva
0,2kg peršin
0,2kg celer
0,4kg krumpira
0,5kg ili 3 glavice crvenog luka
1l čiste obarine bez masnoče
1l krvi
20 dag čvaraka
na 10 kg smjese
24dag soli
5dag ljute mljevene crvene paprike
3dag crni mljeveni biber
5dag bijeli luk(mljeveni ili miksani)

Priprema

1.

Na kotao od 60 litara

2.

Sipaj 35 litara vode. Glavu rasijeci po pola. Kad voda uvrije dodaj meso i povrće. Sve osim koža, koje dodaješ kad glava bude na pol kuhana. Kože od potrbušine ne kuhati. Sve je gotovo kada se kosti glave odvajaju od mesa. U vreću za kuhanje stavi rižu(geršl) i kuhaj skupa sa namirnicama u kotlu. Može i na štednjaku. Kad je kuhano meso i povrće izvadi na stol. Kosti vadi odmah dok je meso vruče. Kad se ohladi, meso i povrće samelji na rešetku br.8.Sve skupa pomiješaj. U kobasice dodati ocijeđenu krv bez soli i grudica. Kobasice nadjenuti u tanka svinjska crijeva i sa samim crijevom ih vezati u parove.

3.

Obarine procijedi i vrati u kotao, dodaj o, 15kg soli i 5 dag ljute mljevene crvene paprike. Obarine moraju biti na granici vrenja. Stavi kobasice i kad isplivaju kuhaj još minut dva i vadi ih van na hlađenje . Obarine ni u jednom trenutku ne smiju zakuhati i zato pored kotla dobro je imati kantu hladne vode i dodavati vodu kad se pojave mjehurići sa strane. Kobasice vaditi ručkom kuhače. Kad se uzima krv na 1l krvi dodaj 1 žlicu soli uz nekoliko minuta miješanja, da se krv ne zgruša.

Posluživanje

Na malo masti posloži 1 kg krumpir izrezanih na četvrtine. Stavi kobasicu preko krumpira i peci dok krumpiri ne budu gotovi. Kobasicu jednom tokom pečenja okrenuti. Krumpire nije potrebno soliti, ima dovoljno soli i začina u kobasici koji tokom pečenja upiju krumpiri.

  • Krvavice-curke(1)
  • KOBASICE(1)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.