Moj profil

Monte

355

Moja djeca ga obožavaju!

Moja djeca ga obožavaju!

Sastojci

Biskvit
6 žlica šećera
15 dag sitno sjeckanih badema ili oraha
3 žlice brašna
1 žlica kakaa
Krema I
1/2 l mlijeka
4 žlice šećera
250 gr maslaca ili margarina za kreme
Za premaz biskvita
1 žlica ruma
4 žlice mlijeka

Priprema

1.

Za biskvit izmiješajte žumanjke sa šećerom, dodajte bademe/orahe, brašno pomiješano s praškom za pecivo, kakao i na kraju snijeg od bjelanjka. Peći u prethodno nauljenom i pobrašnjenom limu ( ili na pek papiru)- veličine cca 30X25 cm na lagano.
Za prvu kremu od pola litre mlijeka odvojiti nekoliko žlica mlijeka te ga izmiješati s brašnom, a ostatak mlijeka i šećer ugrijati te dodati mješavinu s brašnom u njega. Lagano ukuhavati kremu dok ne zgusne. Maslac/margarin dodati odmah u vruću kremu i miješati dok se dobro ne sjedini. Ohladiti.

2.

Za drugu kremu ugrijati slatko vrhnje (npr. Hoplu) i rastopiti u njemu čokoladu. Miješati da se lijepo sjedine u jednoličnu smjesu. Dosta dugo hladiti – bez straha, dosta dugo joj treba da se postane gusta, ali jednom kad se počne zgušnjavati to ide dosta brzo. Zato je treba češće pogledavati i promiješati. Ne čekati ovu kremu da se puno stvrdne jer će se teško razmazati- bolje da je malo rjeđa jer će se ionako stisnuti u hladnjaku.

3.

Biskvit natopiti mješavinom rum-mlijeko, te na njega najprije staviti svijetlu kremu, pa tamnu. U slast!

  • Kolači(16)
  • Kremasti kolaci(8)
  • Monte(6)
  • Kolači kremasti(1)
  • Kolac-krema(1)
  • Isprobala(1)
  • Kolači čokolada(1)
  • Rockas(1)
  • Kolaci sa kremom(1)

39

Hvala na odličnom receptu. Ukus je divan, samo je za moj ukus kora predebela i prilično suha. Ostaje u omiljenim 😉

Eto da se opet javim, da nebi netko zbog mog komentara odustao od ovog finog kolačića, nakraju je sve prošlo dobro, tražilo se repete :))))

ne znam stvarno u čemu je problem..pročitajte komentare prije vas-svi su ga pravili i uspjela im je krema..ja također nisam imala probleme sa zgušnjavanjem kreme..što se tiče pečenja isto kao i svaki biskvit što opet ovisi o pećnici…mojoj susjedi se ispeče brže nego meni.. cca 20 tak minuta na 180- 200. probajte ga čačkalicom..zabodite je i kad iziđe bez tragova ( suha ) biskvit je gotov!

Ovako je ispalo drugima