Moj profil

Pileci paprikas

90 minuta
411

Svako pravi paprikas na svoj nacin, i verujem da ovde ima jako puno recepta za isti, od previse,glava ne boli, pa resih da ostavim i svoj recept, koji sam dobila pre 35 godina

Svako pravi paprikas na svoj nacin, i verujem da ovde ima jako puno recepta za isti, od previse,glava ne boli, pa resih da ostavim i svoj recept, koji sam dobila pre 35 godina

Sastojci

za
2 komada ili vise pilecih batkova sa karabatkom
2 kasike brasna
1/2 kasicice bibera,
1/2 kasicice crvene paprike
1 kasika, ili manje vegete
Za paprikas:
2 glavice ljutike ili aljme ili 1 srednja glavica obicnog luka
1 manja crvena paprika (moze i ljuta, ako volite)
1-2 šargarepe,isečene na kolutove
3-4 cena belog luka
1 puna kasika vegete
1/2 kasicice bibera
4 veca il vise krompira
1 kasika paradajz pire
Za knedlice:
po zelji vegete
14 kasicica griza
2-3 kasike brasna

Priprema

1.

U kesu za zamrzivac staviti brasno, mlevenu papriku, biber i vegetu, protresti kesu da se izmesa.

2.

Meso ocistiti od viska masnoce, oprati, osusiti i iseci na komade, i staviti ih u kesu i dobro protresti da se brasno i zacini obaviju oko mesa.

3.

U vecu serpu staviti ulje koje koristite za przenje i kad se zagreje spustiti komade mesa, sa kozom na dole i isprziti ih na srednjoj temperaturi pazeci da vam ne izgori, nego da dobiju finu rumenu boju. Kada je meso przeno izvaditi ga na tanjir i ostaviti na stranu.

4.

Iz serpe izvaditi visak masnoce, ostaviti dovoljno da se moze luk i povrce proprziti.

5.

Sitno naseckanu ljutiku, ili obicni luk, zajedno sa belim lukom i staviti u istu serpu gde ste przili piletinu, i prziti dok ne postane staklast, dodati naseckanu papriku i šargarepu, isečenu na kolutove, proprziti malo, pa dodati oljusten krompir i isecen na komade po vasoj zelji, proprziti malo i onda dodati jos brasna, aleve paprike, bibera i vegete, dobro promesati i naliti vodom.Vratiti mesou serpu.Kuvati dok se skoro krompir ne skuva i onda dodati knedlice, koje ste prethodno napravili.

6.

Umutiti dva jajeta, dodati soli ili vegete, sta vam je po ukusu, dodati griz, sve dobro sjediniti i onda staviti brasno, da vam knedlice budu malo tvrdje i da se ne raspadaju.

7.

Pred sluzenje iseckati dve tri kasike persuna i posuti paprikas

Posluživanje

Ovako sam naucila da pravim paprikas jos kad sam dosla u Kanadu od komsinice, madjarice, ali po njenoj preporuci ide i kisela pavlaka, ja je ne stavljam, vi mozete staviti kasiku kisele pavlake u vas tanjir.

  • PAPRIKAŠ(6)
  • Piletina(6)
  • Ručak(4)
  • Pileci paprikas(2)
  • Glavno jelo-piletina(1)
  • Pomoravka(1)
  • Mesna-jela-na-zlicu(1)
  • Za-praviti(1)
  • Pileci-bataci(1)

65

Ankice moja, ne brini se za noklice, ja ih stavljam jer su mi one zamena za hleb, jer sa varivom ne jedem hleb...od srca ti hvala, draga moja prijateljice.

Zorice draga uživali smo uz hladnu salaticu od krastavaca, paprike i paradajza u tvom odličnom paprikašu! Jedino nisam pravila zbog nedostatka vremena noklice, ali biti će i njih drugi put...

CiraNS, baš mi je drago i uživajte.

Ovako je ispalo drugima