Moj profil

Zagrebački odrezak

73

ima raznih varijanti a u biti su slične evo onako kakao sam ja dobila recept od jednog mladog kuhara…

ima raznih varijanti a u biti su slične evo onako kakao sam ja dobila recept od jednog mladog kuhara…

Sastojci

2 svinjska lungića (svaki do 50 dag)
5-6 žlica krušnih mrvica
10 dag šunke
10 dag sira (gauda, edamer, podravec)
vegeta natur
1/2 limun za nakapati odreske

Priprema

1.

Lungiće uzdužno zasjecite i potuci batićem za meso u vrećici. (Ja ih nisam radila sa lungićima nego sam uzela 3 šnicle veće od buta..koje sam potukla u vrećici za smrzavanje ili stavim šnicl između prozirne folije i potućem batićem ali ne prejako.)

Na šniclu malo posoliti popariti i staviti malo vegete natur ali malo…posloži šnitu sira, pa šunku pa još tanku šnitu sira i krastavce nasjeckane na prutiće i saviti meso u roladu.

Tako pripremljenu roladu čvrsto stisnem i pobrašnim pa u razmućeno jaje i onda u mrvice i sa prstima potapkam da ne iscuri nadjev.

Staviti peći u vruće ulje i onda malo smanjiti i peći cca 15 minuta okretati ih povremeno da ravnomjerno dobiju ljepu boju i koricu.

Kada dobiju ljepu zlatnožutu boju sa svih strana, staviti ih na papirnatu salvet-ubrus da upije suvišnu masnoću Slika cijelog odreska.

Poslužiti sa kriškam limuna pomfritom ili pećenim krumpirićima

2.

Ovdje ne trebaju čačkalice, ali ako se bojite stavite ali nije potrebno bitno je dobro utapkati brašno jaja mrvice..Slika izbliza

Ima odličan recept od Umag-0280 Zagrebački valjušci i od mene Zagrebačka pletenica sa krumpirom i sezamom

Posluživanje

Pravi zagrebački odrezak bi bio sa lungićima ,no ja sam ih nabravila sa šniclima od buta.. i ostao je jedan i kad se ohladio tako je bilo zgodno narezati ga na roladice pa je zgodno i za švedski stol i hladno nam je bilo ukusno..

  • Zagrebacki(2)
  • Zagrebacki-odrezak(2)
  • Lungić(2)
  • Svinjetina(2)
  • SVINJSKO MESO(1)
  • Ombolo(1)
  • Meso-pohovano(1)
  • Ombol(1)
  • Party(1)

28

vsevembaš tako  skoro sve i sama tako mislim... "skinuli" recept, ili vidjeli slično, obično  pročitam recept odem u špajzu, frižider...i onda od onog što imam napravim jelo ako imam sve ,ako nešto nemam od sastojaka  u običnijim jelima kažem : "ono čega nema bez toga se može" kako i u kuhinji tako i u životu.. Uzmeš recept  izbaciš sastojak koji ili dodaš   oduzmeš koji gram ili dkg  ili prepoloviš recept u dag na pola i evo recepta i onda postane planetarno popularan  ...Mogla bih tako  pisati široko i nadugačko ...no razumjemo se vidim i to dobro ..a najbolje je to   naša damira1 koju izuzetno cijenim   napisala u svojim člancima..a nije ni Cool chef    što po meni nije u redu... Članak O originalnosti recepta  i zadnji članak odličan Da li su stari recepti uvijek nenadmašni???  ma svi njeni članci su nešto posebno..  I   ne samo članci  nego i recepti odlični.Lijep pozdrav....

ančice moja, to sam i htjela reći - mnogi od nas, kada stavljamo recept kojeg smo odnekud "skinuli" to i napišemo, pa i to da možda i već ima isti ili sličan, ali eto stavljamo i mi svoj. Ništa strašno, to mi se čini okej. Mene smeta kada netko nešto prodaje kako identično svoje i pri tom niti ne pomišlja da i netko drugi ima skoro pa identičan recept, i kada ga se na to upozori, onda drvlje i kamenje, pa osjetljivi, pa uvrijeđeni ... Ili kada nekog upozoriš na neku grešku, ili da neko poznato, tipično jelo, koje on daje pod nekim imenom, to nije, pošto se zna što je što ... eto recimo, zna se da je bolonjski umak nešto mnogo složenije od samo na luku preprženog mljevenog mesa s dodatkom paradjza i mrkve, ali za većino samo je to bolonjez ... iako jelo, kako nešto stavrno izvorno talijansko, za moj pojam iziskuje malo više poštovanja (lijepo je Damira1 napisala šta je to pravi bolonjski umak ...). Ajde, ja opet cjepidlačim, ali ne mogu si pomoći, malo valjda i profesionalna deformacija.

A zapravo radi se o tome da znamo porazgovarati kao gospođe, a to dokazujete i ti i Mucika.

vsevem  hvala na komentaru... lijepim riječima...mislim da je  to u redu!!   I meni se desilo da sam stavila recept  punjene pljeskavice sa sirom  i bilo je par komentara. a nakon toga za 1 ili čak dvije godine druga  Cool članica izbaci skoro pa isti recept koji postane jako popularan, mene to osobno ne smeta  moglo je biti i obrnuto i nakon toga opet neka treća  različiti ili pak isti nazivi. Ma  koliko tako ima recepti kao npr. Torta od sira  preko 1000 recepti a vjerujem (nisam istraživala a da od toga ima bar 200 sa istim sastojcima ali  nijanse su u pitanju ),  uvijek stavim izvor... od kuda recept...i svoje slike...a takvih recepti ima  i ima  u svakom ima nešto specifično ili kak kažemo po mom... Meni samo nije jasno da su pojedinci  tako osjetljivi i nesretni ( no hvala ti bože  na različitosti)  pa se ljudi vređaju itd..ima zato privatna poruka pa se lijepo riješe stvari na kulturan način. Lijep pozdrav!!