Moj profil

Musaka sa tikvicama

273

Obožavam tikvice, tako su lagane, ukusne i niskokalorične, a od njih se da napraviti milion jela…evo i moje verzije jedne prave ljetne musake…uživajte!

Obožavam tikvice, tako su lagane, ukusne i niskokalorične, a od njih se da napraviti milion jela…evo i moje verzije jedne prave ljetne musake…uživajte!

Sastojci

400 gr mljevenog mesa (ja koristila mix teletine i junetine)
600 gr krumpira
500 gr tikvica (malo većih)
peršin, origano
sol, papar, klinčići
2 dcl mlijeka
1 dcl kvasine
1 žlica koncetrata od rajčice

Priprema

1.

Kapulu i papriku sitno isjeckati, pa ih lagano prodinstati na maslinovom ulju da uvenu. Dodati meso, razbijati grudice i dobro ga prodinstati. Kada je meso dobilo boju, uliti kvasinu, pa miješati dok ne ispari.

2.

Zatim dodati nasjeckani češnjak, peršin, zdrobljene klinčiće, koncetrat od rajčice, sol i papar. Doliti malo vode, i pustit da se krčka jedno dvadesetak minuta.

3.

Pred sam kraj uliti jedan dcl mlijeka. To sam nedavno vidjela kod britanskog kuhara Gordona Ramsleya, kaže da se tako dobije kremastiji umak, pa rekoh idem probati…i stvarno je odlično! Od sada ću uvijek u umake bolognese dodavati mlijeko!

4.

Tikvice i krumpire narezati na ploške, ne predebele, sir naribati.

5.

Dno škrovade premazati maslinovim uljem, složiti red krompira, posoliti ih i popapriti. Na krumpire staviti meso, pa na meso tikvice. Tikvice također posoliti, popapriti i posuti parmezanom.

6.

Opet staviti sloj mesa, pa krumpira, pa mesa i na kraju tikvica.

7.

Posebno lagano umutiti jaja sa malo soli i mlijekom, pa smjesu preliti preko musake.

8.

Pećnicu ugrijati na 200 stupnjeva, škrovadu prekriti folijom, pa je staviti peći pokrivenu pola sata. Zatim maknuti foliju i postit je da se zapeče još petnaest minuta, dok ne uhvati lipu boju.

9.

Izvaditi je, pustit da stane desetak minuta, pa rezati. Jako je sočna i mekana.

  • Tikvice(10)
  • Musaka(4)
  • Ručak(3)
  • Glavno jelo*(2)
  • Složenci(1)
  • Slana jela(1)
  • GLAVNO JELO -JUNETINA(1)
  • Musake(1)
  • Povrce-tikvice(1)

26

mislim da je problem s krumpirom u paradajzu i kvasini koji se stavljaju u meso. Ja bih prvo skuhala krumpir u ljusci pa onda sve ovo prema receptu dalje

Odlična je, danas će opet biti na našem stolu :)

Aa, sad vidim komentar od Modestanye, možda je problem u posudi, oba puta sam radila u vatrostalnoj.. 😉

Ovako je ispalo drugima