Moj profil

TIJESTO ZA PIZZU

20

Ovaj recept mi je dala moja draga svekrva i zaista ga toplo preporučam svima.

Ovaj recept mi je dala moja draga svekrva i zaista ga toplo preporučam svima.

Sastojci

TIJESTO
1 žličica soli
3 dcl mlijeka
2 čašice običnog jogurta

Priprema

1.

Sve zamijesite u glatko tijesto. Tijesto ne smije biti suho. Sastojke možete stavljati kojim god redom hoćete. Pustite tijesto da se digne i stavite sastojke koje god želite. Sada slijedi ono najvažnije – pizzu pecite na slabom plamenu dok ne dobijete tijesto spečeno po vašem guštu. Nipošto peći u pećici jer ćete izgubiti taj dobar okus.

Posluživanje

Zaista se nadam da će vam se sviđati i želim vam dobar tek.

  • Tijesta(1)
  • DIZANO TIJESTO(1)
  • Pizza(1)

7

Mary1, ja pečem bez poklopca. Jednom sam probala sa poklopcem i nije mi se sviđalo jer je para previše navlažila tijesto pa mi je bilo gnjecavo.

Ja nisam mogla izdržati, ja probala sinoć. Radila sam pola recepta. Pola od toga sam radila gore, a pola u rolu da vidim razliku. Ona na plamenu je fina hrskava, a ona iz rola je obična. Žao mi je što sam trenutno bez fotoaparata. Reci mi da li ti poklopiš ili otklopljeno? Pozzz…

Zoja-gita, dobro si shvatila, a dužina pečenja ovisi koliko spečeno tijesto ti voliš. Ja opipam rub tijesta i po njemu znam da li je spečeno. I cure, bez brige budite, imam još puno svojih recepta a bit će i još par od svekrve, samo da nađem vremena to ispisat. Hvala svima!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)