Moj profil

Strudla sa makom

18

Strudle strudlice jako fine sa orasima lesnicima,visnjama ah i jabukama ovo je jedna sa makom mekana fina probajte i vi necete se pokajati.

Strudle strudlice jako fine sa orasima lesnicima,visnjama ah i jabukama ovo je jedna sa makom mekana fina probajte i vi necete se pokajati.

Sastojci

Sastojci
900g brasna
400g secera
kafena kasika soli
100g masti
7dl mleka
malo ruma
3 kesice vanil secera

Priprema

1.

Priprema 1. U 5 dc mleka, dodati kvasac, 100g kvasac, 100g secer i malo brasna, sve izmesati, te ostaviti da odstoji 20 minuta.2.Dodati ostale sastojke i umesiti mekano testo.Testo ostaviti na toplom sat vremena da naraste.3.Nadoslo testo podeliti na dva dela i razviti oklagijom u oblik pravogaonika debljine1/2cm.Na svaki deo naneti fil i uviti ga u valjak.Fil.1Suvo grozdje poprskati sa malo ruma.U serpu sipati secer i mleko.2.Mleko zagrejati do knjucanja, dodati vanil secer.Skinuti sa vatre i postepeno sipati mak, uz stalno mesanje da se masa ujednaci.3.Dodati suvo grozdje, narendati koru i sipati sok od jednog limuna.Ali i ne mora ako nema, ostaviti da se malo ohladi i filovati strudlu.Strudle staviti u podmazan pleh i pustiti ih 20 minuta da narastu.Premazati svaki deo razmucenim jajetom i peci na 250c

  • Mak(2)
  • Štrudla(1)
  • Mesi-i-peci(1)

4

Draga Hrvojka hvala za komentar bice jos strudlica ovo je strudla sa mascu ja okrenula dodala jaje i zejtin pa ispalo jos bolje.

Sibinka mekana je stvarno pravila je sa zejtinom i one sa margarinom su dobre ali se brzo stezu, dodju nekako suvije bice i tih recepta kad zahladi malo.

ja tek od prosle godine jedem mak i to sam jela strudlu…a tvoja strudla je super!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)