Moj profil

Kelj

22

Vrlo fin nacin spremanja kelja….....

Vrlo fin nacin spremanja kelja….....

Sastojci

Sastojci
1 veca veza kelja, moze i rastika ovako da se sprema
1 kasika grozdjica
1 kasicica balsamic vinegar
1 kasicica vode
3 cesnja bijelog luka
3 kom. incuna iz konzerve u ulju
prstohvat ljute papricice ( red hot chili pepper )

Priprema

1.

Kelj rukom grubo izlomiti i ostaviti oko 5 min da se kuva na pari.

2.

Dok se kelj kuva u malu serpicu staviti 1 kasiku vode, baslamic vinegar i grozdjice pa kad se zagrije iskljuciti i ostaviti da grozdjice upiju smjesu vode i vinegar-a.

3.

U tavi na maslinovom ulju malo proprziti sitno sjeckan bijeli luk, samo oko 10 sekundi pa dodati sitno sjecene incune i red hot chili pepper. Sada dodati kelj u tavu i sve dobro izmijesati. Dodati soli i bibera po ukusu i preliti sve sa grozdjicama i tekucinom u kojoj su stajale. Jos jednom sve izmijesati i sluziti toplo.

4.

Odlicno je kao prilog uz peceno meso.

  • Kelj(2)
  • Prilozi(1)
  • Glavno-jelo-povrce(1)
  • LJETO(1)
  • Salate(1)
  • Incuni-srdele(1)

17

Ima smisla i to sto si rekla. Ja inace ne volim predugacke recepte i previse sastojaka …..obicno takve recepte i ne gledam sto ne znaci da nisu dobri ali ja za njih nemam vremena i za mene su iscrpljujuci.

Nekad i brzinska jela budu iznenadjujuce ukusna :) A rekla bih da se tako i pokazuje umece, kao po onoj: na muci se poznaju junaci :))) Lako je fino skuvati kad imas vremena, i namirnica na izbor :))

I ja uzivam, samo bih voljela da imam vise vremena i da se detaljnije posvetim receptima…..kod mene to sve ide expresno :)))

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)