Moj profil

Punjene paprike sa mesom

60 minuta
13

Evo i moga nacina ,kako ja pravim punjene paprike

Evo i moga nacina ,kako ja pravim punjene paprike

Sastojci

glavno jelo
1 glavica crveni luk
100 g rize
zacini vegeta,biber,so
7-8 manjih zutih paprika
1/2 dl bijela riza

Priprema

1.

Ja prvo izdinstam luk crveni pa bijeli, dodam meso i malo to sve proprzim .Tome dodam izrendani paradajz, isitnjenu mrkvu i rizu.Malo sve izmjesam i dodam zacine.Naspem sasvim malo vode kao za jedan fildzan. To ne dinstam dugo jer ce se peci u paprikama.Onda ostavim da se malo ohladi.Ovam pripremim paprike i poklopce, tako napunim paprike i poredam u tepsiju sa poklopcem ,naspem vode do pola paprika(ne previse vode) i stavim da se pece ili kuha u rernu, onda izvadim nakon pola sata i provjerim je li gotovo,(onako iz jedne paprike izvadim malo mesa)U jednu casu stavim 1 supenu kasiku brasna ,malu kasikicu crvene paprike ili paradajz sosa, tome dodam vode i izmjesam da nestanu grudice.To naspem u paprike i ostavim da kuhaju jos 10 -tak minuta.

3

Ja nedinstam, nego stavim fanta i bude meko.I kod mene je tako bilo i stavim fanta za paprike ili kosni odrezak, bude super mekano mljeveno meso ili krusne mrvice probaj.

fale ti paprike u receptu :) meso se moze i izdinstati prije, pa onda puniti paprike ja obicno tako napravim… malo je ovo nejasno da li se paprike peku ili kako vec?

nebi smetao ni postupak…jer svako radi na svoj nacin i uvjek se nesto novo nauci pri tome :D