Moj profil

Torta Pina Colada

120 minuta
188

Zažmurite. Sa prvim zalogajem ove osvežavajuće lagane torte od čokolade, kokosa i ananasa, začinjene rumom učiniće vam se da ste na plaži Kariba. Srećan put!

Zažmurite. Sa prvim zalogajem ove osvežavajuće lagane torte od čokolade, kokosa i ananasa, začinjene rumom učiniće vam se da ste na plaži Kariba. Srećan put!

Sastojci

Kora
3 kašike meda
4 kašike tople vode
4 kašike brašna
50 g mlevenih pečenih badema
1 kašika ruma
Fil od ananasa
300 ml vode
5 kriški svežeg ananasa
1 ceđeni limun
3 kašike meda
2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake ili vanile
Fil od kokosa
3 čaše od 2 dl kisele pavlake
2-3 kašike meda
0,5 flašice arome Butter-Vanille Dr Oetker

Priprema

Kore
1.

Belanca umutiti mixerom u čvrst šne.

2.

Žumanca umutiti mixerom. Uz mešanje žicom dodavati med, vodu, brašno, prašak za pecivo, otopljenu čokoladu i bademe. Na kraju polako žicom umešati umućena belanca.

3.

Okrugli pleh prečnika 23 cm obložiti masnim papirom za pečenje, uliti testo i peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni 10 minuta.

4.

Koru odvojiti od papira za pečenje i umotati u vlažnu krpu da se prohladi. Pažljivo je prerezati koncem tako da se dobiju dve kore približno jednake debljine.

5.

Jednu koru preneti u kalup za torte.

Fil od ananasa
1.

Kriške ananasa samleti u blenderu ili pomoću štapnog miksera u kašu.

2.

Iscediti jedan limun.

3.

U 200 ml vode dodati med i staviti da proključa.

4.

Prašak za puding razmutiti sa 100 ml hladne vode da se dobije homogena tečnost bez grudvica.

5.

U ključalu vodu dodavati u tankom mlazu razmućeni prašak za puding uz neprestano mešanje. Kuvati 5 minuta na tihoj vatri uz neprestano mešanje. Skinuti sa vatre. Žicom umešati kašu od ananasa i sok od limuna.

6.

Polovinom fila premazati koru i ostaviti da se ohladi u frižideru.

Fil od kokosa
1.

Želatin preliti sa 6 kašika hladne vode i ostaviti da bubri.

2.

Mikserom umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag. Dodati kiselu pavlaku i med i dobro izmešati žicom. Dodati otopljenu belu čokoladu, izmešati, dodati kokosovo brašno, izmešati i na kraju umešati aromu vanile.

3.

Sjediniti sa želatinom po uputstvu sa kesice.

4.

Polovinu fila premazati preko fila od ananasa i ostaviti da se ohladi u frižideru.

Premazati preostalim filom od ananasa, staviti drugu koru i premazati preostalim filom od kokosa. Kada se torta ohladila (preko noći), izvaditi je iz kalupa i posuti celu kokosovim brašnom. Po želji možete odvojiti malo fila od kokosa za filovanje bočnih strana torte.
1.

Ovako izgleda jedno parče i izbliza

  • Torte(11)
  • Kokos(6)
  • Ananas(4)
  • Torta-pina-colada(3)
  • Torte voćne(2)
  • Torta(2)
  • Rrr(1)
  • Dado(1)
  • Isprobala-bumblebee88(1)

35

Nema na čemu. Srećno! 🙂

Posto ja vise volim kad sladje,videcu da stavim pola pola,ili cak mozda vise slatke nego kisele pavllake🙂 puno Vam hvala,u nedelju mi je rodjendan,jedva cekam da je napravim,i posluzim gostima :))

Draga DunjaDejan, osnovu fila čine pavlake. Fil treba da bude kao krema od sira u cheesecake-u. Obično se u takve kreme stavljaju sveži sir i slatka pavlaka u odnosu 1:1. Meni su lepše, kremastije i manje opore kreme kada se sir zameni pavlakom ili mileramom i to tako da je odnos pavlake/milerama i slatke pavlake 2:1. Neki više vole kada je pola/pola. Kako kome više odgovara. Za ovu tortu treba ukupno 750 ml ili 750 g osnovne kreme, pa se može iskombinovati po sopstvenom ukusu. Da, med je samo zamena za šećer i daje onu neku posebnu aromu. Pozdrav. 👋

Ovako je ispalo drugima