Moj profil

Krem juha od bundeve

164

Juha od žute bundeve donijet će promjenu za vaš stol i za vaše nepce.. ah ta jesen i njeni plodovi oduševljavaju bojama, mirisima i okusima. Nama jedna od najdražih krem juha..Ovoj juhi daje čar bundeva pecena jer mi je ukusnija u juhi nego kuhana..

Juha od žute bundeve donijet će promjenu za vaš stol i za vaše nepce.. ah ta jesen i njeni plodovi oduševljavaju bojama, mirisima i okusima. Nama jedna od najdražih krem juha..Ovoj juhi daje čar bundeva pecena jer mi je ukusnija u juhi nego kuhana..

Sastojci

50 dag bundeve (pecene finija je)a može i kuhana
3 srednja krumpira (kuhani)
1 mrkva kuhana ( može i nemora)
5-7 dag maslaca
7 dcl mljeka
4 dcl vode
2 dcl vrhnja
5 dag parmezana
par kapi bućina ulja ako imate nije uvjet
muškantni oraščić naribati
par kapi bućinog ulja po juhi gotovoj
bundevine sjemenke za ukras

Priprema

1.

Bundevu skuhati na kockice ili ispeći meni je pecena puno finija i nju pecenu izmiksam i na kraju kad je juha gotova samo izmješam sa par okretaja štapnim mikserom)

2.

Ostale sastojke narezati krumpir, mrkvu ukoso na tanje kolutove jer se brže skuha kad je rezano ukoso, krumpir na kocke. Kad je kuhano izmiksati.

3.

Maslac otopiti i staviti jednu žlicu brašna (dinkel ili pirovo brašno) i zaliti s hladnim mljekom i ručnom mutilicom mješati da se dobije ljepa izjednačena smjesa bez grudica, dodati naribani muškantni oraščić, i smiksani krumpir te sve ostalo ako ima mrkva i nju, a znam ubaciti i poriluk ako imam ako ne nama je dovoljno krumpir i pećena bundeva. Kuhati 15-ak minuta, posoliti i popariti po želji.

4.

Ako vam se ne da peći bundevu onda ju skuhajte (pustim bundevu da stoji dan-dva) da malo omekani.. lakše ju režem i obavezno kuhane ili pečene zmrznem da imam i zimi ovu finu krem juhu. Ipak mi je mnogo ukusnija bundeva kad je pečena u ovoj krem juhi.

5.

Kad smo sve izmješali i dodali i vrhnje a kako moji vole i malo slatkog vrhnja (1/2dcl) dodam na kraju i smiksanu pečenu bundevu koju kako sam navela pod točkom 1 u već kuhanoj juhi samo promješam ispasiranu tj izmiksanu pečenu bundevu. Dodati i par kapi bućina ulja  na kraju kad poslužimo juhu jako je finooo...Poslužiti i dobar tek. Nama je ovo jedna od najdražih krem juha..

Na kraju ako se ima  kad serviramo stvimo par kapi bućinog ulja  i pospemo sa sjemenkama očišćenim od buindeve za dodatni  fini štih za oko i nepce.

Posluživanje

Bučine sjemenke su odlično sredstvo protiv glista, neškodljive su za zdravlje, pa ih mogu uzimati odrasli, djeca i trudnice, naravno ne u pretjeranim količinma. U tu svrhu za odrasle se uzima cca 400 gr očišćenih sjemenki smrvljenih s brusnicama, mljekom ili marmeladom a uzima se ujutro, a za djecu pola količine. Buča sadrži samo 24 cal i spada u niskokalorično povrče, reguliraju rad bubrega, i vrlo su efikasne za smanjenje kolesterola u krvi, idealne su za osobe osjetljiva želuca i crijeva.
Bučino ulje djeluje povoljno protiv razvijanja ateroskleroze...
Kažu da su bundevine koštice tako zdrave za muki rod da bi trebalo umjesto grickalica imati ih uvijek na stolu i da citala sam da u jednom selu u Slavoniji gdje koriste bučino ulje nema zabilježenog slučaja od raka prostae.

  • Bundeva(9)
  • Juha(4)
  • Cool-isprobano(1)
  • Juha-krem(1)
  • Juha od bundeve(1)
  • Isprobano-zm(1)
  • Buce-juha(1)
  • Corbe-i-supe(1)
  • Buča(1)

27

Gdje ide češnjak?

Divna čorba, bravo ankić❤️❤️❤️ Rado bih u zagy hehee

super je...