Moj profil

BUBLICE!

70

Ovo integralno pecivo je jako zdravo, a istodobno jako ukusno.

Ovo integralno pecivo je jako zdravo, a istodobno jako ukusno.

Sastojci

Po 250 gr od svakog integralnog brašna: pšeničnog, raženog, zobenog i kukuruznog
250 gr sjemenjaka: bučinih, suncokretovih, lan, sezam
2 instant kvasca
3 - 4 dcl toplog mlijeka
2 - 3 žlicice meda
1 dcl maslinovog ili suncokretovog ulja
soli odokativno 2-3 prstohvata

Priprema

1.

U toplo razblaženo mlijeko stavi se med i kvasac i pusti desetak minuta da odstoji.

U velikoj posudi pomiješaju se brašna dodaju sjemenke i sol te ulije nadošli kvasac.

Sve se lagano umijesi i po rubovima posude ulije se ulje i dalje se mijesi rukama dok smjesa ne postane neljepljiva i podatna. Tokom rada ruke se mogu močiti u toploj vodi radi lakšeg rada. Tako izrađeno tijesto ostavi se stajati pokriveno na toplom mjestu dva, a može i više sati. Nakon toga izrađuju se peciva po želji, uvljaju u sjemenke i stave na tepsiju kojih desetak minuta da se odmore. Zatim se peku 15 min na 230 C i 20 do 25 min na 200 C. Može i kraće ako ne želite debelu hruskavu koricu. A tko ju ne želi?

Posluživanje

Jedu se u svako doba dana same i sa svim i svačim. Ne trebam govoriti koliko su zdrave i bogate vlaknima, vitaminima i mineralima i inim vrijednim sastojcioma za naš organizam. Djeca ih obožavaju.

  • Peciva(3)
  • Integralno-pecivo(2)
  • Pecivo(2)
  • Pecivo-san(1)
  • Zdrava hrana(1)
  • Pecivo-integralno(1)

17

Izvrsna zdrava hrana!🤗

Hvala na objasnjenju, tacno je da sam ja od onih 4dl odvojila 2dl za kvasac. Ali nema veze, sada mi je sve jasno, a  vidis kako sam lepe stapice dobila! Evo uspela sam i sliku da stavim. U svakom slucaju, pravim po ovom receptu i dalje 👍

Draga Antikuvarica, ispunjavam jučerašnje obećanje ... ispekla sam bublice i  moja je greška utoliko što nisam napisala da se med otopi u cca 2 dcl mlijeka i unutra se stavi kvasac i par žlica brašna da nadođe, te da se to mlijeko ne računa u ono iz recepta koje se dolijeva postepeno kod miješenja. Ispalo mi je odlično tijesto ... što se vidi na slici ... a tebi je moralo biti presuho jer si sigurno od tih 4 dcl uzela i dio u kome si dizala kvasac. Ali nije problem dolijevati vodu ili mlijeko ni prilikom miješenja ... polako se to sve razradi.

Drugo, moje bublice nisu slatke, već slane ... ja umjesto šećera za dizanje kvasca dodajem med (prije par godina sam negdje vidjela ovaj savjet i jako mi se svidio jer ne volim šećer stavljati, bar tamo gdje ne moram) i on se uopće ne osjeti u kruhu i pecivu, a sol se dodaje normalno, kao i u sva slana tijesta.

Želim ti da ubuduće nemaš toliko problema, a s vremenom ćeš steći osjećaj koliko je potrebno tekućine i bez mjerenja, te uživati u pravljenju kruha i peciva kao i ja. Što sam i opisala u ovom svom receptu!

Lijep ti pozdrav!