Moj profil

Torta od lesnika

11

Varijacija na temu, biskvit od lesnika i visanja, krema od kestena, ukraseno cokoladom za modelovanje i fondantom na bezi bele cokolade (da moze u frizider a da se ne otopi).

Varijacija na temu, biskvit od lesnika i visanja, krema od kestena, ukraseno cokoladom za modelovanje i fondantom na bezi bele cokolade (da moze u frizider a da se ne otopi).

Sastojci

Biskvit
3 pune kasike meda
300 g jogurta (greek style, cvrst i kremast)
175 g brasna
1 kasika sode bikarbone
50 g grilijas
150 g ocedjenih visanja iz kompota
aroma narance (prirodna, na bazi ulja)
Krema od kestena
125 g putera
Bailey's ili rum
Ukrasavanje
beli fondant na bazi cokolade
cokolada za modelovanje sa ukusom kafe
plava i zelena boja u prahu
zelena gumpaste
prasnici

Priprema

1.

Umutiti cvrst sneg od belanaca. Umutiti zumanca, med,  aromu narance,jogurt, brasno, lesnike, cimet i sodu bikarbonu. Umesati u to kasiku-dve snega od belanaca promesati, pa spojiti sa belancima i umesati grilijas i ocedjene visnje iz kompota. Izliti u kalup oblozen pek papirom i peci u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok cackalica ubodena u sredinu ne bude suva. Izvaditi iz rerne, ostaviti u kalupu jedno desetak minuta pa zatim istresti na resetku da se skroz ohladi.

Za kremu, umutiti kesten pire, puter, secer i Bailey's. U torti udubiti cetiri poluloptasta dela. Celu tortu premazati kremom , kremu fino poravnati i staviti malo u frizider da se krema stegne. Presvuci belim fondantom na bazi cokolade, uokviriti uduubljene delove cokoladom za modelovanje sa ukusom kafe i od toga napraviti trellis na vrhu i donju ivicu torte. Pomesajte malo zelene gumpaste sa fondantom na bazi bele cokolade, oblikujte stabljike i listove morning glory, listove dodatno obojite bojom u prahu pa rasporedite po torti, zatim oblikujte morning glory pupoljke i  cvetice, osencite plavom bojom, utaknite prasnike u sredinu cvetica i rasporedite po torti.

Posluživanje

Videla sam slican dizajn sa udubljenim delovima u knjizi Stencilling by sarah Gleave, mnogo mi se dopao, pa sam ga izmenila i prilagodila.

  • Alek(1)
  • Dekoracije-torti(1)

9

krasna torta!

divna je!

Hvala svima. #5, pitaj sta nije jasno pa cu probati da objasnim bolje.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)