Moj profil

Tiramisu od jagoda

20 minuta
45

Tiramisu od jagoda, jedite i uživajte!

Tiramisu od jagoda, jedite i uživajte!

Sastojci

za
0,3 l sok od jagoda (gusti)

Priprema

1.

Razdvojimo jaja, od bijelanajca koja stavimo u jednu posudu, a u drugoj pjenasto izmiješamo žumanjke sa vanilin šećerom, na koji dodamo sir mascarpone.U posebnoj posudi umiješamo mikserom tvrdi šlag od slatkog vrhnja. Bijelance koje smo odvojili umijeašmo u čvrst snijeg i pridodamo sa šlagom siru i žutanjcima miješajući sve zajedno ručno.* Dobro promiješajmo da sve bude jednolična masa. Ovaj kolač možemo slagati na tri načina; u lim pa iz njega rezati kocke kolača, isto u lim pa kad se stisne preokrenuti ga na neki pladanj (tacnu) i rezati uske ploške ili u široke čaše na stalcima.

2.

Za rezanje kocki: u lim na dno poslažemo piškote namočene u sok od jagoda, neka bude pokriveno cijelo dno, a na dijelovima gdje ne stane cijeli piškot pokušamo ga skratiti. Sada preko tog sloja stavimo 1.5 cm kreme dobro je rasporedimo, poslažemo na sitnije narezane jagode i tako slažemo sloj po sloj do kraja, da nam na vrhu bude krema, na koju poslažemo napola rezane svježe jagode. Nakon što je odstajalo preko noći možemo poslužiti.

3.

Za rezanje ploški: u lim na dno izlijemo kremu oko 1.5 cm, zatim na kremu poslažemo piškote namočene u sok od jagoda, pa opet kremu, poslažemo na sitnije narezane jagode i tako slažemo slojeve do kraja, ali da nam piškoti budu zadnji. Nakon što je odstajalo preko noći prije okretanja prođemo nožićem uz rubove lima, da bi odvojili kolač od lima. Sada ga možemo preokrenuti na neki unaprijed pripremljen pladanj. Prije rezanja poslažemo po kolaču na pola izrezane jagode. *NAPOMENA : Da bi kolač na ovaj spravljan na ovaj način bio tvrđi u smjesu moramo umiješati 2 vrečice želatine. Umiješati u masu gdje je ozančeno zvjezdicom!!!

4.

Kao zasebni desert: dodajmo u čašu razlomljeni, u sok od jagoda umočeni piškot, zatim na njega žlicu dvije kreme,par na ploške narezanih jagoda, pa opet piškot i tako do kraja ali da vam ostane "prst od ruba" radi ljepšeg izgleda, i neka bude krema na vrhu, koju ćete prije posluživanja ukrasiti cijelom svježom jagodom.

  • Jagode(4)
  • Tiramissu(1)
  • Romanticni-receptici(1)
  • Kolac-od-jagoda(1)
  • Tiramisu(1)
  • Mascar(1)

7

Predivno si to napravio i dao ok ideju,ali jagode cu ipak kupiti kada dodje njihovo vrijeme..😉

Ovo u čaši mi je super ideja🙂, svaka čast.

extra recept, ide u omiljene pa na probu 🙂