Moj profil

MAĐARICA

1.096

Mađarica moje mame koja se jednostavno topi u ustima ! Svi koji su je probali kažu da je to najbolja mađarica pa evo receptića , nadam se da će vam se svidjeti ...

Mađarica moje mame koja se jednostavno topi u ustima ! Svi koji su je probali kažu da je to najbolja mađarica pa evo receptića , nadam se da će vam se svidjeti ...

Sastojci

KORE 50 dkg glatkog brašna
20 dkg šećera u prahu
5 dkg margarina
1 crveno vrhnje
1 prašak za pecivo
KREMA 1 l mlijeka
9 dkg oštrog brašna
20 dkg šećera
20 dkg čokolade
GLAZURA 15 dkg čokolade za kuhanj (najbolje Dorina)
12 dkg margarina
2 žlice ulja

Priprema

1.

U zdjeli prvo pomiješaj brašno , prašak za pecivo i šećer u prahu ( ako ima grudica u šećeru dobro sve miješati rukama da se grudice razbiju) , zatim dodati margarin i razraditi rukama .Zatim dodati razmućena jaja i 2-3 žlice crvenog vrhnja i do kraja umijesiti tijesto .

2.

Tijesto podijeliti na 5 jednakih dijelova ( može i 6 ali meni bolje ispadne sa 5 kora ) . Razvaljati koru u veličini lima  te staviti na papir za pečenje na okrenuti lim . Prije pečenja koru ispikati vilicom .

3.

Kada se kore ohlade kuhati kremu .U mlijeko staviti čokoladu , pustiti da mlijeko zakipi (miješajući da se čokolada otopi ) . Brašno i šečer razmutiti u malo mlijeka i ukuhati kao puding u mlijeko i čokoladu .Kuhati nekoliko minuta , maknuti s vatre i odma u kipuće dodati margarin na listiće i dobro miješati dok se sav margarin ne rastopi .

4.

Kore filati sa vrućom kremom OBAVEZNO .

Ostaviti da se mađarica ohladi i staviti neki teret na nju te ostaviti tako najmanje 6 sati .

5.

Na kraju ide čokoladna glazura .

Glazuru obavezno kuhati na pari .

6.

Dobar tek !

  • Madjarica(31)
  • Kolači(4)
  • Mađarica(3)
  • Moja-zbirka-recepata(1)
  • Mirali-za-isprobati(1)
  • Piesm-is(1)
  • Slavski-kolaci(1)
  • 10(1)
  • Isprobati-slatko(1)

149

Savršen recept! Godinama radim samo ovakvu mađaricu! Uvijek je na stolu za svečanije prigode i blagdane.

Super recept za klasični kolač koji je uvijek fin, a posebno sad za vrijeme blagdana. Za malo zdraviju i tamniju verziju volim umjesto običnog koristiti muscovado šećer, a baš sad za blagdane u Dm-u ima 500g Encianovog tamnog smeđeg muscovada za 20 kn.

Ne razumijem bas recept, koliko stupnjeva, velicina protvana?