Moj profil

Pita sa pečurkama

75 minuta
30

Ovu pitu pravim već godinama - ne može da ne uspe, a svi koji su je probali su oduševljeni ukusom. Nadam se da će se i vama svideti.

Ovu pitu pravim već godinama - ne može da ne uspe, a svi koji su je probali su oduševljeni ukusom. Nadam se da će se i vama svideti.

Sastojci

500-600 g šampinjona
1 glavica crnog luka ili
2 struka praziluka
Začin C

Priprema

1.

Sitno iseckati 1 glavicu crnog luka ili 2 struka praziluka i prodinstati na malo ulja. Dodati šampinjone isečene na listiće, posoliti, pobiberiti i dodati Začin C. Dinstati na srednje tihoj vatri, dok ne uvri voda koju puštaju pečurke.

2.

Staviti prvu koru u pleh, poprskati sa malo ulja, zatim i drugu. Na treću koru naneti dinstane pečurke. Redom slagati kore i pečurke, dok god ima fila. Završiti sa korom. Iseći na kocke.

3.

Mikserom umutiti 3 jaja, dodati 250ml kisele vode. Preliti preko pite i ostaviti da odstoji 15-30 min (kada sam u žurbi, odmah stavljam na pečenje i bude odlična)

4.

Peći na 200 stepeni 30-ak minuta.

Posluživanje

Pita sa pečurkama se može jesti topla ili kada se ohladi (tada se lakše seče).

  • Slane pite(1)
  • Gibanici(1)
  • Pita(1)
  • Gotveni-jadenja-pecurki(1)
  • Pita-sa-sampinjonima(1)

4

Odlicna pita! Pravila sam je vec jednom do sada, a sada sam probala i sa mesom, nema greske.

Hvala na receptu!

Da znaš da bih i ja! Nešto sam je u zapećak gurnula već celo leto, moram ponovo da je napravim! Ukus je izuzetan i veoma je sočna. Na isti način pravim i pitu sa mesom.

Ovo bi sada probala! Odlična mi kombinacija!