Moj profil

Majmunske kocke

130

jednostavno...i omiljeno!

jednostavno...i omiljeno!

Sastojci

Za biskvit
4 velike žlice šećera
4 velike žlice oštrog brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
1 velika žlica kakaa
1 velika žlica mlijeka
Za kremu
3 velike žlice šećera
2 žlice oštrog brašna
1 velika žlica maslaca
4 dl mlijeka

Priprema

Za biskvit cijela jaja pjenasto umutiti sa šećerom, vanilin šećerom i mlijekom. U tu smjesu prosijemo brašno, prašak za pecivo i kakao, te lagano izmješamo. Ulijemo u maslacem premazan i pobrašnjen protvan. Peći u zagrijanoj pećnici 20 min na 175°C.
1.

Na ohlađeni biskvit narezati bananu čije kolutiće umočemo u sok od cijeđenog limuna. Ostatak limunovog soka nakapati po bananama i biskvitu.

2.

Za kremu prašak za puding, šećer i brašno dobro promiješati s malo mlijeka i ukuhati u vrelo mlijeko. U kuhani puding dodati kockice čokolade za kuhanje i miješati dok se čokodada ne otopi i sjedini s pudingom u kremu. Kad se malo prohladi umiješati i žlicu maslaca sobne temperaturte.

3.

Dobivenu mlaku kremu premazati preko biskvita i banana. Ohlađeni kolač premazati tučenim slatkim vrhnjem i ukrasiti prema želji čokoladnim listićima, mrvicama....

  • Majmunske-kocke(1)
  • Banane(1)
  • Kremasti kolaci(1)
  • Kolač(1)

7

Pravim danas taj kolac.zanima me u kolikom vi kalupu pecete koru jer je meni kora nekako tanka ali pravim je sa malim izmenama pa mi nece smetati ali me zanima da znam za u buduce .. Pozz

 mmmm  čokolada, banane.....odličnooooo  🙂

čudno mi je da su u biskvitu cijela jaja....nadam se da će ispati dobro.