Moj profil

Tjestenina s plodovima mora

20 minuta
15

Umjesto izgustiranog rižota s morskim plodovima prijateljima sam ponudio nešto novo... Isfuranu rižu zamijenio sam rezancima, ubacio još par sitnica, a rezultat je ovo jelo

Umjesto izgustiranog rižota s morskim plodovima prijateljima sam ponudio nešto novo... Isfuranu rižu zamijenio sam rezancima, ubacio još par sitnica, a rezultat je ovo jelo

Sastojci

za
400g Širokih rezanaca (ja koristim tagliatelle ili zelene rezance)
600g Mješavine morskih plodova
1 Rajčica (većih dimenzija)
4 režnjića češnjaka
Začini: Vegeta, bijeli papar, ružmarin

Priprema

1.

U blago zasoljenoj vodi skuhati rezance, procijediti, posipati s malo ulja i promiješati da se ne zalijepe.  Za vrijeme kuhanja rezanaca u jednu zdjelicu što sitnije nasjeckati češnjak i dodati 2-3 žlice maslinovog ulja (ja ga usitnjavam štapnim mikserom)

2.

U tavi na maslinovom ulju popržiti morske plodove (ako su smrznuti prethodno ih odmrznuti) nekoliko minuta uz povremeno protresanje tave, i potom dodati usitnjeni češnjak s maslinovim uljem.  (Ovaj korak zahtjeva pažnju jer češnjak jako brzo zagori stoga je potrebno neprestano miješanje). Pola minute nakon dodavanja češnjaka doliti 1dl bijelog vina.

3.

Nakon što je alkohol ispario usipati vrhnje za kuhanje i pričekati da zakuha. Kad je zakuhalo, tada dodajemo začine (žličica vegete, pola žličice bijelog papra) i nakon toga dobro promiješati.  Zatim umiješati prethodno skuhane rezance i na kockice nasjeckanu rajčicu te lagano promješati sve da se rezanci sjedine s umakom, a da pritom rajčica ostane kompaktna.

4.

Neposredno prije posluživanja posuti sitno nasjeckanim ružmarinom.

Posluživanje

Ovo jelo poslužiti uz slabije začinjenu zelenu salatu i naravno uz ćašu bijeloga vina. Dobar tek !

  • Tagliatelle(1)
  • Vrhnje-za-kuhanje(1)
  • Rajcica-sjeckana(1)
  • Maslinovo ulje(1)
  • Tjestenina...(1)
  • Morski plodovi(1)
  • Plodovi mora(1)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)