Moj profil

Gnezda iznenadjenja

35

Ovaj recept sam pre par godina pronasla u casopisu DOBRA HRANA. Svi koji su probali jelo u mom izvodjenju bili su prijatno iznenadjeni. Nadam se da ce se i vama svideti!!!

Ovaj recept sam pre par godina pronasla u casopisu DOBRA HRANA. Svi koji su probali jelo u mom izvodjenju bili su prijatno iznenadjeni. Nadam se da ce se i vama svideti!!!

Sastojci

10 vecih ili 14 srednjih sampinjona
100g pecenice ili suvog vrata
4kasike prezle
mesavina zacina
so i biber po ukusu
za prilog od tikvica:
500g tikvica
1glavica crnog luka
1kasike brasna

Priprema

1.

Oprati sampinjone, pa drske sampinjona odvojiti od sesira i sitno ih iseckati.

2.

Pecenicu ili suvi vrat sitno naseckati i u jednoj posudi je sjediniti sa krupno rendanim kackavaljem, drskama sampinjona i 1dl pavlake. Sa ovim cemo puniti gnezda.

3.

U drugoj posudi sjediniti mleveno meso, jaje, prezle i zacine po ukusu. A onda sesire od sampinjona obliziti mesni filom, tako da u sredini ostane prostor za punjenje.

4.

U pleh za pecenje ili vatrostalnu ciniju staviti pek papir, pa na njega redjati gnezda, a onda ih puniti  pripremljenim filom. Prekriti alu folijom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta. Zatim skloniti foliju i peci dok sve ne porumeni (oko pola sata).

5.

Prilog od tikvica

Tikvice oljustiti i iseci na kocke, sargarepu krupno izrendati, a crni luk sitno iseci. Na malo ulja prodinstati luk par minuta, pa mu dodati sargarepu i naposletku tikvice i zacine po ukusu. Dinstati dok sve ne omeksa, a onda dodati blagu zaprsku od 1dl vode i 1 kasike brasna. Po zelji pre sluzenja umesati i 1dl kisele pavlake.

Posluživanje

Na tanjir sipati prilog od tikvica, a na njega spustiti 2 ili vise gnezda. Dekorisati po zelji zelenom salatom, svezim paradajzom i persunom. Prijatno!!!

  • Gotveni-jadenja-meleno-meso(1)
  • Jela-od-mlevenog-mesa(1)

1

koja super ideja, obavezno ćemo probati

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)