Moj profil

Kapri varijacije

51

Napisaću recept za kolač koji vidite na slici, ali ću vam reći i neke druge , brže kombinacije za pravljenje ove torte (kolača) neodoljivog ukusa.

Napisaću recept za kolač koji vidite na slici, ali ću vam reći i neke druge , brže kombinacije za pravljenje ove torte (kolača) neodoljivog ukusa.

Sastojci

2 manja pakovanja tj.oko 200g piškota (Štarkovih)
kora
12 kašika šećera
2 šoljice (kao za espresso) ulja
50g narendane čokolade (bilo koje)
7 kašika brašna
ILI , UMESTO PEČENE KORE, PIŠKOTE !
Fil ,I deo
1l gustog soka od jagoda
4 kesice pudinga sa ukusom jagoda (Dr. Oetker)
6-8 kašika šećera
Fil, II deo:
6 kašika šećera
Glazura:
Za kvašenja kore i piškota
malo mleka ili soka od jagode

Priprema

1.

Za koru, uključiti rernu na 180 C.

2.

Staviti pek- papir u četvrtastu tepsiju dimenzija oko 38x25cm.

3.

Belanca umutiti mikserom, uz postepeno dodavanje šećera, u čvrstu penu ,pa dodati ulje .

Dodajte zatim i čokoladu i brašno sa praškom za pecivo pa lagano, dugačkom kašikom, umešajte u belanca. Ispecite. Pečenu koru stavite na tacnu na kojoj će stajati kolač pa je pokvasite sa malo mleka ili soka.

4.

Za prvi deo fila, skuvajte pudinge izmešane sa šećerom i sa malo hladnog soka u zavrelom soku od jagode . Ostavite da se ohladi (često mešajte kako se ne bi stvorila korica ili pokrijte providnom folijom).

5.

Za drugi deo fila, dobro umutite žumanca sa šećerom pa ih skuvajte na pari. Ostavite da se ohlade.

6.

Umutite penasto margarin (ili maslac) sa šećerom u prahu.

7.

Sve tri mase , ohlađeni puding, žumanca i margarin, mikserom sjedinite.

 Mogu se dodati i sveže jagode ispasirane ili seckane ali je ukus i bez njih vrlo "jagodast"!

8.

Za glazuru , zagrejte pavlaku do ključanja pa je prelijte preko izlomljene čokolade. Posle par minuta , mešajte dok se čokolada ne rastopi. 

9.

Preko kore koju ste malo pokvasili (ja sam mlekom) stavite polovinu fila, poređajte piškote ali svaku najpre umočite u mleko ili sok od jagode, stavite drugu polovinu fila i na kraju čokoladu.

Posluživanje

Ako želite brzu poslasticu, fil možete da napravite i bez žumanaca . Dovoljno je da u soku skuvate puding i izmešate ga sa margarinom.Umesto pečene kore poređajte piškote u tri reda ( potrebno je oko 400 -600g piškota u zavisnosti od dimenzije na koju želite da ih poređate, da li želite kolač ili tortu...). Piškote se mogu preliti rastopljenom čokoladom (200g) . Preko torte a i između piškota možete staviti umućen šlag.

  • Kolači(2)
  • Kremasti kolaci(1)

11

Hvala!

ODLIČAN KOLAĆ ZA VRUĆE DANE🙂

Joj ovo sam jednom probala i oduševila se.Recept imam negdje,ali smetnula sam ga s uma tako da ga nikad nisam radila.Sad si me sjetila i morat ću ga napraviti,ali po tvom receptu. Pozzzz

Lelarose,kad radim neke voćne kolače,uvijek puding skuham u soku,meni je to predobro. Koristim puding od vanilije uvijek.Probala sam s pudingom od nečega,ali nekako mi je umjetan okus. Ako nisi probala,probaj jer nećeš požaliti. Puno je lakša krema nego na mlijeku,a za ljeto je pravo osvježenje.