Moj profil

Ružice od marcipana

23

Prekrane ružice od marcipana uvijek "podignu" cijelu tortu i daju joj neki poseban štih. Kupljeni cvijetni ukrasi na torti izgledaju nam previše umjetno i nisu baš ukusni tako da ružice za torte uvijek radimo ručno i svježe :)

Prekrane ružice od marcipana uvijek "podignu" cijelu tortu i daju joj neki poseban štih. Kupljeni cvijetni ukrasi na torti izgledaju nam previše umjetno i nisu baš ukusni tako da ružice za torte uvijek radimo ručno i svježe :)

Sastojci

0,100kg Marcipan

Priprema

1.

Uzmite dio marcipana i oblikujte ga u malu kuglicu te potom u stožac. Postavite ga uspravno na radnu površinu. Taj stožac čini tuljak ružice

2.

Ustatak marcipana oblikujte valjak promjera cca 1,5 cm

3.

Za svaku laticu ruže od valjka isjecite jednu tanku "šnitu" (kao da režete kruh) Nemojte unaprijed rezati šnite za sve latice da se marcipan ne bi sušio.

4.

"Šnitu" položite na radnu površinu i samo krajeve sa špatulicom sravnajte s radnom površinom kako biste dobili elegantniju laticu. To napravite sa svakom laticom koju budete dodavali ruži.

5.

Prvu laticu omotajte oko tuljka na način na jedan lijevi kraj latice bude ispod desnog kraja latice. Desni kraj malo savinite prema van da izgleda prirodnije.

6.

Drugu laticu stavljete na ružu na takav način na sredina te latice bude tamo gdje se prva latica sklopila (lijevi i desni kraj). Krajeve ove latice isto malo savinete prema van kako bi izgledala prirodnije.

7.

Treću laticu stavljete sa suprotne strane druge. Krajeve latice opet savinite...

8.

Četvrtu laticu stavljete tamo na način da sredina te latice bude gdje se zadnje dvije spajaju.

9.

Petu laticu stavljete na suprotnu stranu četvrtoj itd itd ovisno o tome koliko bogatnu, odnosno rascvjetalu ružicu želite.

10.

Kada ružicu završite, dno ružice malo isjecite nožem kako biste ga izravnali.

Posluživanje

Ružicu ili više ružica položite na tortu i već torta dobiva totalno drugačiji izgled.  ili pak napunite košaricu koju ste napravili od krokanta :) ružicama i stavite pred goste :)

Dobar tek :)

  • Ruzice(1)
  • Ruzice-od-marcipana(1)
  • Ukrasavanje-torte-i-kolaca(1)
  • Ukrasavanje-marcipan(1)
  • Ukrasavanje-torti(1)
  • Torta(1)
  • Dekoracije(1)
  • Dekoracije-torta-kolac(1)
  • Ukrašavanje-torte(1)

10

@alek: Tnx 🙂 Da, naravno, kao što sam napisala sve ovisi koliko rascvjetalu ili bogatu ružu netko želi. Na slici je primjer tek rasvalog pupoljka. 🙂 Lijepo je kad se napravi kombinacija i jednog i drugog 😁

@esmaa: Predivno!!! 😁 Hvala! 😁 Od totalno drugacijeg materijala i tako prekrasno 🙂 Definitivno sljedeći izazov 🙂 Slikati ćemo rezultate 😁

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)