Moj profil

Namaz od višanja 100% prirodno

120 minuta
132

Ovo je prirodna marmelada kakve su pravile naše bake,kuhale su satima uz miješanje.Ja nisam dodavala želina nikakve vrste,sve se prirodno kuhalo,gusto je i fino ovo se ne može kupiti za ovo jedino treba truda!

Ovo je prirodna marmelada kakve su pravile naše bake,kuhale su satima uz miješanje.Ja nisam dodavala želina nikakve vrste,sve se prirodno kuhalo,gusto je i fino ovo se ne može kupiti za ovo jedino treba truda!

Sastojci

3kg višanja
80 dag šećera
2 veća limuna
žlićica cimeta

Priprema

1.

Višnje očistiti od koštica.

2.

Sačuvati sok.

3.

Staviti u teću sa sokom.

4.

Dodati šećer,i nek se kuha na laganoj vatri.

5.

Ocjediti dva veća limuna uliti u smjesu.

6.

Dodati cimet pred kraj.

7.

Lagano krčkati uz miješanje.

8.

Nikakvu drugu tekućinu nisam dodavala.Birala sam zrele višnje bez onih crvenih.Znači zrele i velike koje su pune soka.Kakve su vam višnje takva će vam biti imarmelada.

9.

Kuhati 1,5h ,štapnim mikserom dobro izmiksati i kuhati još 15 min.Ja sam imala 3 kg višanja ispalo mi je 2 tegle.

10.

Ovo možete koristiti za kifliće,premaz preko biskvita sve moguće varijante.

Posluživanje

Želin nisam stavila,lagano se krčkalo i ispalo je super.

  • Marmelada(5)
  • Zimnica(4)
  • Višnje(4)
  • Džem(2)
  • SLATKA ZIMNICA(1)
  • Domaca-mermelada(1)
  • Pekmez-x(1)
  • Zimnica-voce(1)
  • Marmelada-visnje(1)

29

Dali sam pogrijesila ako ih nisam stavila u pecnicu jer nije pisalo u receptu tek sam sad u komentarima primjetila da treba

Napravila. Nisam ni sumnjala u okus, fenomenalan je. Ja sam imala 3,5 kg višanja (očišćeno od koštica). Moje višnje su bile manje i ne baš jako slatke. Umjesto 2 veća limuna stavila sam 3 manja. Stavila 1 kg šećera ali sam ga kuhala 3 sata. Činilo mi se rijetko a htjela sam biti sigurna da će se zgusnuti, tako da sam pred kraj dodala još 300 grama šećera. Ostavila ih u pećnici kako si napisala i danas isprobala, gustina super, okus savršenstvo . Stavit ću fotke ovih dana - mislim da ću raditi još jednu turu. Nije mi žao utrošenog vremena.

Možda bi mi bilo i 1 kg šećera dovoljno ali nisam mogla procijeniti da li će biti dovoljno gusto kada se ohladi. Hvala puno, pozdrav.

Super, hvala.

Ovako je ispalo drugima