Moj profil

Moje ruže

180 minuta
42

Kupila kalupe u Lidlu i vidjela na Coolinariki ideju za čokoladne ruže. Ubacila kremu i evo kolača.

Kupila kalupe u Lidlu i vidjela na Coolinariki ideju za čokoladne ruže. Ubacila kremu i evo kolača.

Sastojci

za
Biskvit
2,5 dl mlijeka
Krema
7 dl mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
Ruže
400 g bijele ili crne čokolade (mliječne ili za kuhanje) - kakve ruže želite

Priprema

1.

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Umutite bjelanjca sa prstohvatom soli da se bjelanjca čvršće umute. Pri kraju dodatje šećer, nastavite miksati i na kraju lagano umutite prašak za pecivo, brašno, mljevene ili još bolje sjeckanje lješnjake. Sve izlijete u tepsiju veličine 41x 32 (onu orginalnu od pećnice) u koju ste stavi namašćen i pobrašnit papir za pečenje. Odozgo posipati ostacima sjeckanih lješnjaka. Veličina tepsije je bitna, kako bi mogli napravit 24 kruga za ruže, je to je za 4 kalupa, a upravo toliko imate i kreme.

2.

Pečeni biskvit ( nakon 15 do 20 minuta) prelijati još vruć sa vrelim mlijekom. Sipati polako da tjesto upije mljijeko. Ostaviti biskvit da se ohladi.

3.

Žumanjke, gustin, vanil šećer i puding umutiti s malo milijeka u gustu smjesu. Ostatak mlijeka zakuhati. Kada mlijeko zavrije, smanjiti vatru i umutiti gustu smjesu u mlijeko. Miješati dok se krema ne zgusne. U još vruću kremu dodati bijelu čokoladu. Ostaviti da se ohladi uz povremeno miješanje, da se ne stvori korica.

4.

E sada idemo praviti ruže. Rastopite 10 dag čokolade i žlicu ulja na pari. To je dovoljno za 6 ruža - jedan kalup. Maknite s vatre kada se čokolada počne otapati i nastavite miješati dok se sve ne otopi. Sada premažite  kalup uz pomoć silikonskog  kista  otopljenom čokoladom i stavite u zamrzivač na dvije minute. Ponavljajte postupak 3 do 4 puta, tj. dok ne potrošite svu čokoladu. Tada napunite šupljine kremom i poklopite izrezanim poklopčićima biskvita, tako da je dio koji je posipan lješnjacima naslonjen na kremu. Sve zajedno stavite na 10 minuta u zamrzivač. Kraće ne jer bi mogle ruže pucati kod vađenja iz kalupa. I nakon toga ih vadite iz kalupa, kao da skidate majicu. I to je to. Stavljate vaših ruku djelo pred goste i svi se dive.

  • Coko-ruze(1)
  • Kolači(1)
  • Kolač(1)

11

aaaa, nabavila sam kalupiće, sad i receptić....eh, di će mi bit kraj 🙂

...prekeasne su bas ove ruzice🙂

Kalupi su veličine za klasične muffine. A što se tiče vađenja, vade se bez problema, a li ne da se istresa, već upravo tako kao da skidate majicu sa sebe. Silikon je mekan i kalupe polako svlačite s kolača. Krema je dovoljno tvrda- gusta da se neče otpustiti i ako kolač stoli i sat, dva van frižidera.