Moj profil

Bounty Kocke

1.233

Mogu reći da nisu samo izgledom slične original Bounty čokoladicama nego i okusom,onoliko koliko sam to uspila postići čokoladnim biskvitnim koricama i kooookos kremom u debelom sloju:-))) ma,kolač je pravi ljetni užitak,isplati se za njega čak i pećnicu upalitiXD

Mogu reći da nisu samo izgledom slične original Bounty čokoladicama nego i okusom,onoliko koliko sam to uspila postići čokoladnim biskvitnim koricama i kooookos kremom u debelom sloju:-))) ma,kolač je pravi ljetni užitak,isplati se za njega čak i pećnicu upalitiXD

Sastojci

BISKVIT
160g. šećera
5 žlica mlijeka
5 žlica ulja
100g. brašna
1 vrećica praška za puding-čokolada
2 pune žlice kakaa
100g.tamne čokolade+ 5 žlica vode
KOKOS NADJEV

Priprema

1.

BISKVIT:

Čokoladu otopite na laganoj vatri s 5 žlica vode,i ostavite da se hladi.U jednu posudu stavite žumanjke i šećer,a bjelanjke u drugoj posudi spremite u hladnjak. žumanjke i šećer istucite u svijetlu kremastu smjesu,pa dodajte ulje,mlijeko i čokoladu. još jednom kratko promiješajte mikserom.

Pomiješajte brašno,prašak za puding,kakao i prašak za pecivo,pa skupa prosijte u prvu smjesu. dobro promiješajte pjenjačom.

bjelanjke istucite u snijeg kojeg pjenjačom umiješajte u smjesu.

2.

Pola smjese izlijte u kalup 20x30cm. kojeg ste lagano nauljili i posuli brašnom. poravnajte površinu i pecite 10-ak minuta na 180 stupnjeva,dok biskvit ne dobije čvrstu koricu.

dok se biskvit peče,skuhajte kokos nadjev.

3.

KOKOS NADJEV:

U 1.5dl. mlijeka dodajte gustin,šećer i vanilin šećer. dobro promiješajte,a ostatak mlijeka zagrijte do vrenja,maknite s vatre,dodajte smjesu sa gustinom,i skuhajte kao puding. kad izgasite vatru dodajte 200g. kokosovog brašna,i promiješajte.

4.

izvadite biskvit iz pećnice,rasporedite po njemu vrući nadjev,a na nadjev izlijte drugu polovicu smjese za biskvit.

vratite u pećnicu pojačanu na 200 stupnjeva i pecite još 15-ak minuta. gotov kolač ostavite da se ohladi u kalupu do sobne temperature.nakon toga možete poslužiti,ili ostaviti u hladnjaku da se još ohladi.

Posluživanje

Ja sam kocke posula šećerom u prahu,vi po želji stavite čokoladnu glazuru,za koju mislim da bi se super uklopila,ali ja nisam imala vrimena:-)

  • Kokos(40)
  • Kolači(13)
  • Bounty-kocke(6)
  • Kokos-kocke(3)
  • Kremasti kolaci(3)
  • Kolaci-kokos(3)
  • Bounty-kolac(3)
  • Kolac-kokos(2)
  • Bounty(2)

100

Evo kod mene se peče... Javit ću dojmove!

Sretna Nova godina!

Odlican recept, socan kolac; jedino kore ispadnu malo deblje nego na slici ali ne smeta - okus savrsen :)

Ja bi napravila ovo ali me samo zanima dali jih je moguce zamrznit..zato sto bi jih rada malo prije napravila..i ako jih je vec tko zamrznio pa da mi odgovori kakve so bile..a izgledajo bozanstveno