Moj profil

Punjene paprike

55

.... ako volite rastresitu papriku, probajte!

.... ako volite rastresitu papriku, probajte!

Sastojci

2 srednje glavice luka
2 - 3 pice češnjaka
struk peršina
4 - 5 žlica pasirane rajčice
sol, papar, po želji vegeta
50 g pancete ili pršuta
150 g riže
zaprška
ostalo
3 - 4 krumpira

Priprema

1.

Najbitnija stvar kod punjenih paprika je meso. Dakle, meso mora biti svježe, nikako iz zamrzivača. Nemojte nikako kupovati meso koje je već samljeveno, izvagano i pakirano u plastične kutijice. Sami izaberite komad mesa, zatražite mesara da vam ga samelje 2 puta, cijelo vrijeme mesara držite na oku, jer nikad ne znate što on još može ubaciti u mašinu dok vi ne gledate ;)))

2.

Na malo ulja izdinstajte sitno nasjeckani luk, kada luk svene, dodajte mu češnjak i mljeveno meso. Dinstajte sve dok meso ne izgubi crvenu boju. Zatim uzmite gnječilo za krumpir, meso dobro usitnite, da bude rastresito. Dodajte mu vino, pa ostavite da vino ispari.

3.

Dodajte redom sve začine i pasiranu rajčicu, sve dobro pomiješajte i ostavite na laganoj vatri još 5 minuta. Maknite meso s vatre, pa mu dodajte sitno nasjeckanu pancetu i rižu, dobro promiješajte, i ostavite da se malo prohladi.

4.

Dok se meso hladi, pripremite paprike za punjenje. Operite ih, pažljivo im izvadite poklopac i očistite ih od sjemenki. Poklopac sačuvajte.

5.

Svaku papriku nadjenite mesom, pa je zatvorite s poklopcem. Redajte ih u veći lonac s debljim dnom, ja za svaki slučaj i dno lonca lagano premažem masnoćom. Između paprika stavite ploške krumpira, one će držati paprike da se ne okreću tijekom kuhanja, a i ne morate gubiti vrijeme i praviti posebno pire krumpir za prilog. Prelijte ih vodom.

6.

Stavite ih kuhati, kad prokuhaju, smanjite vatru i ostavite da se krčkaju na laganoj vatri oko 45 minuta do sat vremena. Probajte vilicom da li su paprike kuhane. Na pola kuhanja dodajte zapršku.

7.

Zapršku napravite tako da na malo ulja popržite brašno i crvenu papriku, dodajte sol i papar, rajčicu, podlijte vodom do željene gustoće.

8.

Ponekad ih radim po maminom, kuham ih u pećnici  :) Nadjevene paprike složim u veliku posudu s poklopcem, podlijem vodom i stavim ih u pećnicu na 200 stupnjeva, na pola kuhanja ih prelijem salsom od pomadora .

  • Punjene-paprike(4)
  • Paprike(3)
  • Mljeveno meso(3)
  • Filana-paprika(2)
  • Paprika(2)
  • Glavno-jelo-mleveno-meso(1)
  • Cool-isprobano(1)
  • Punjene-paprike-sa-vinom(1)
  • Paprike-punjene(1)

35

 recept ... odličan 🙂..

Hvala cure, Anka idem  vidjeti vas recept 😁

Odličan recept..🙂Ali i sama dinstam i sama meljem meso doma na šarloti .................🙂I moj naćin je slićan ali odmah radim 3u 1🙂