Moj profil

Gumpaste cvetni aranzman

31

Uputstvo za izradu. Od novih cvetova i listova imaju listovi begonije, brazillian trumpet vine i medinilla berries. Za cvetove anemone, pojednostavljen postupak za prasnike.

Uputstvo za izradu. Od novih cvetova i listova imaju listovi begonije, brazillian trumpet vine i medinilla berries. Za cvetove anemone, pojednostavljen postupak za prasnike.

Sastojci

cvecarska zica
lopta od stiropora
gumpaste
jestive boje

Priprema

1.

Loptu od stiropora presvuci sa gumpaste da napravite vazu. Ostavite da se osusi. Ja sam koristila smesu bele i ruzicaste gumpaste.

Za ruze uputstvo ima ovde , za french lavender uputstvo ima ovde.

Za anemone uputstvo ima ovde , razlika je u tome sto sam cvet susila u zdelici od zguzvane aluminijumske folije, i sto sam prasnike prvo lepila zajedno sa netoksicnim lepkom u grupice, pa onda te grupice lepila jestivim lepkom oko centra cveta. Tako se dobiju puno uredniji prasnici i tanja stabljika cveta.

Za listove generalno uputstvo ima ovde , za listove begonije konkretno obojiti ivicu lista zeleno, sredinu roze i onda sa tamnije ruzicastom bojom rastvorenom u malo votke izvuci zilice.

Za medinilla bobice, oblikujte svaku bobicu pojedinacno na cvecarskoj zici (napravite lopticu, i sa jedne strane malo zarezite makazicama), povezite bobice belom cvecarskom trakom i onda sve oboite razlicitim nijansama ruzicaste boje u prahu.

Za Brazillian trampet vine, oblikujte nekoliko pupoljaka od bele gumpaste i nataknite im calyx od zelene gumpaste. Osencite vrh pupoljka ljubicasto bojom u prahu. Napravite listove. Za cvetove, napravite kupicu od bele gumpaste, udubite, rasecite makazama na pet delova i oblikujte latice i utisnite im zilice. Popravite udubljenje u sredini i kroz centar provucite cvecarsku zicu na koju ste pricvrstili pet prasnika. Prosusite malo pa obojite ljubicastom bojom u prahu i u centru cveta izvucite zilice tamnije ljubicastom bojom rastvorenom u malo vodke.

Na kraju za grancicu omotajte cvecarsku zicu cvecarskom trakom ali na vrhu ostavite viska trake, rasecite je makazama u tri dela pa ih smotajte, i onda povezite nekoliko listova, pupoljaka i cvetova u grancicu.

  • Alek(1)
  • Cvetici(1)
  • Dekoracije(1)
  • Dekoracija(1)
  • Kreativa(1)

9

predivan buketić,stvarno si maherica.....a mačke su ti zakon

Prekrasno!

ja zaista vise nemam komentara.kao i tajana imam boziju bruku alata ali nikako da krenem.

ti si mila master sef za ove stvari