Moj profil

Kesten pire

5

Dragoj Barbari26 i svim ljubiteljima kesten-pirea prepisujem receptić iz stare tekice samo s modernim pomagalima :) Uživajteeeeeee !!!!!!

Dragoj Barbari26 i svim ljubiteljima kesten-pirea prepisujem receptić iz stare tekice samo s modernim pomagalima :) Uživajteeeeeee !!!!!!

Sastojci

0,5 kg skuhanog i očišćenog kestena
100 g maslaca ili netučenog slatkog vrhnja.
1-2 žlice ruma za kolače

Priprema

1.

Očišćeni kesten staviti u multipraktik i usitniti.

2.

Na laganoj vatri otopiti maslac i vanili šećer, pa otopljeni maslac, šećer u prahu i rum dodati u kesten, pa sve još kratko miksati u multipraktiku.

3.

Umjesto multipraktika možete koristiti štapni mikser, ali onda u kesten odmah dodati maslac i ostale sastojke. Koristiti dublju posudu da izbjegnete špricanje.

4.

Ako koristite slatko vrhnje umjesto maslaca, ne trebate ga zagrijavati.

Za posluživanje pirea u obliku crvića kao u slastičarni, protisnite pire kroz pasirku za krumpir ili čvarke.

5.

Možete se igrati raznim okusima, pa umjesto šećera zasladiti medom, dodati u kesten otopljenu čokoladu ili kakao, cimet, nugat i sl.

DOBAR TEK!

Posluživanje

Kesten pire poslužiti uz tučeno slatko vrhnje ili ribanu čokoladu ili čokoladne mrvice.

Pronašla sam sličan recept :)

  • Kesten(1)

4

Ma hvala vam još jednom. Nikada nisam vidjela da u slastičarnici prodaju očišćene kestene, samo već gotovi kesten pire. Od sada ću bolje gledati, možda bude sreće i po tom pitanju...

Draga MARIJA1967, kesten kuham 20-30 ,minuta od kad voda zakipi, ali nikad ne čistim sama za pire. Ja sam malo lijena, pa kupim očišćeni nezaslađeni keste u slastičarni i onda ga napravim po svom ukusu, a volim i smrznuti. Moja baka ih je prije kuhanja zarezivala i u vodu u kojoj se kuhaju dodala 1-2 žlice šećera. Kad ih je ogulila, još ih je kratko prokuhavala u mlijeku uz dodatak štapiča vanilije. Čula sam da neki čiste kestene prije kuhanja, pa ih onda kuhaju u zaslađenoj vodi i poslije kratko u mlijeku. Eto, u svakom slučaju čeka te prilično posla 🙂

BARBI ❤️ , nisam niti sumnjala da ti to nećeš sama skužiti, a recept je samo pomoć, ionako svatko dodaje i oduzima po ukusu. Ispod recepta sam stavila link na još jedan sličan recept 🙂

eto slično sam predpostavila - samo sam dodala čokoladu - hvala

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)