Moj profil

Meso u saftu

55

Ovo je super jednostavno jelo nakon juhice od povrća, a može se kombinirati sa više priloga, pa evo kako ga ja radim:

Ovo je super jednostavno jelo nakon juhice od povrća, a može se kombinirati sa više priloga, pa evo kako ga ja radim:

Sastojci

za
600 g mesa (svinjetina, junetina bez kosti ili pileći batak, zabatak)
2 veće glavice luka
0,5 dl ulja
1 žlica vegete
1 ravna žličica soli, malo papra
ili 2 žlice par.sosa
po 1 žličica brašna i gustina
po prstohvat suhih začina (origano, mažuran, peršin, timjan - po želji)

Priprema

1.

Luk narezati na kockice, meso na trakice. Malo podinstati luk, dodati meso i dinstati na srednjoj vatri dok ne ispari voda od mesa.

Posoliti, popapriti i povegetiti. Podlijati toplom vodom i pustiti da se dalje dinsta, poklopiti napola i povremeno miješati, podlijevati toplom vodom kad tekućina ispari.

Dužina dinstanja ovisi o vrsti mesa: svinjetina oko 1h, a junetinu dinstam oko 2h jer tek tada pusti svoj fini 'šmek'. Kupovnoj piletini je dovoljno 45 min.

Prije nego što se zadnji put podlije dodati crvene paprike i suhe začine, dodati vode koliko želite da ispadne umaka, ja stavim oko 3dl.

U šalici promiješati brašno i gustin sa 0,5dl hladne vode i koncetrat račice (ako koristite par.sos, dodajte u zadnje podlijevanje). To ulijati uz stalno miješanje kad voda u mesu prokuha i na laganoj vatri još kuhati do 10 min.  Ako Vam je pregusto dodati malo tople vode, dodatno začiniti ako je potrebno.

Posluživanje

Poslužite uz omiljeni prilog: tjestenina, njoke, pire, rižu ili naš omiljeni sa junećim saftom: palenta ili palenta krumpirica.

Najbolje paše zelena ili kupus salata!

  • Praviti(1)
  • Junetina-u-saftu(1)
  • Ručak(1)

2

Hvala... pozdrav i tebi🙂

Recept ti je za 5.A za palentu sam ti upravo dala prijedlog ako se ne ljutiš.Mogla bih i ja tu i tamo nešto staviti kad bih znala.Nadam se da ću ove zime imati malo više vremena i potrditi se naućiti kako postaviti sliku i recept.Tvoje je sve lijepo i od srca te pozdravljam.