Moj profil

Punjena gnezda

90 minuta
17

Jako ukusno, mada ima malo posla oko njih, ali vredi čekati...

Jako ukusno, mada ima malo posla oko njih, ali vredi čekati...

Sastojci

za
600 gr krompira
1 kašika margarina
300 gr mlevenog junećeg mesa
100 gr paradajza iz konzerve
1/2 struka praziluk
1 kašika parmezana
3 kašike ulja

Priprema

1.

Krompir oljuštite, skuvajte u slanoj vodi(kao za pire), iscedite ga, dodajte mu malo margarina, ispasirajte kao pire i ostavite da se ohladi.U hladan pire dodajte  žumanca i promešajte. Ovako spreman pire stavite u spric za tulumbe, a odgovarajući pleh obložite papirom za pečenje. Zatim na papiru  špricem istiskajte pire i oblikujte korpice(prvo dno a zatim i stranice korpica).Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

2.

Praziluk i šampinjone isecite na kockice. Na malo ulja ispržite praziluk, dodajte mleveno meso i pržite kratko. Produžite sa dinstanjem, uz povremeno dodavanje vode po potrebi. Kad meso bude pola dinstano, dodajte paradajz(ja sam koristila kečap a možete bilo koji gotov sos od paradajza), šampinjone, origano i začinite po ukusu. Dinstajte dok svi sastojci omekšaju, a višak tečnosti ispari. U gotov fil od mesa dodajte parmezan i promešajte. Filom napunite pečene korpice.

Posluživanje

Služite toplo uz salatu po želji...

Moje korpice, kao što se može videti na slici, nemaju baš formu pravih korpica, ali sledeći put će biti bolje..haha.

  • Gnezda-so-kompiri(1)
  • Mleveno-meso(1)
  • Gnijezda(1)
  • Ukusno-i-ljepo(1)
  • Krompir(1)

3

Hahaha...juce sam pravila ova gnezda....zaista je ukusno..nesto slicno kao musaka, samo sto ima zacina kao za bolonjeze sos..

Fino, u omiljene pa kad dodje na red...

lijepa kombinacija