Moj profil

Brza lenja pita

60 minuta
17

Ovu lenju pitu sam pravila po mom ukusu, volim jabuke, orahe, cimet, pa sam sve to nekako lepo ukombinovala...Nadam se da će se i vama svideti recept:)

Ovu lenju pitu sam pravila po mom ukusu, volim jabuke, orahe, cimet, pa sam sve to nekako lepo ukombinovala...Nadam se da će se i vama svideti recept:)

Sastojci

za
Testo:
3 kom jaja
1 čaša od jogurta(200ml) šećera
1 čaša ulja
2 čaše brašna
1 čaša jogurta
Fil od jabuka:
5-6 jabuka srednje veličine
3 kašike ulja
2-3 kašike griza
1 kašičica cimeta
1-2 kašike seckanih oraha

Priprema

1.

Umutite penasto jaja sa šećerom, zatim dodajte ulje, brašno, jogurt, prašak za pecivo i nastavite da mutite na najmanjoj brzini mikserom dok se sastojci lepo ne sjedine. U podmazan pleh(uljem i posut brašnom), stavite polovinu testa i pecite u rerni na 200 stepeni par minuta dok ne uhvati koricu.

2.

U međuvremenu, oljuštite i izrendajte jabuke, dodajte u posudu sa 3 kašike ulja, poklopite posudu i dinstajte malo dok jabuke omekšaju, po ukusu dodajte šećer, dinstajte još neki minut, sklonite sa vatre, dodajte griz, seckane orahe, malo cimeta i sve lepo promešajte.

3.

Kada je testo malo ubhvatilo koricu, izvaditeiz rerne, doajte smesu od jabuka, preko nje i preosatli deo testa, i vratite u rernu da se peče oko30-40 minuta na 200 stepeni, ili dok ne dobije bakarnu boju.

4.

Izvadite iz rerne, ostavite malo da se ohladi, pospite prah ili kristal šećerom, secite na kocke i služite.

Posluživanje

Jako sočan, ukusan, topi se u ustima, ...a uz kafu je nezamenljiv...

4

E bas mi je milo, zaista....🙂😉

Isprobano sad za vikend. Super je. Par komada još ostalo. Čak se i mom mužu svidelo, koji ne voli ni jabuke ni orase, već samo kremaste kolače.

O, hvala najlepse...svaka podrska mi jako znaci...😉