Moj profil

Picete

6

Ove picete su odlične za mezu, a djeca ih obožavaju! Pogodne su i za smrzavanje pa se nađu u frižideru za iznenadne goste :)

Ove picete su odlične za mezu, a djeca ih obožavaju! Pogodne su i za smrzavanje pa se nađu u frižideru za iznenadne goste :)

Sastojci

dizano tijesto
600 gr sira za pizzu (u komadu)
400 gr šunke za pizzu (narezane)
300 ml sosa od rajčice (pomi, podravka...)

Priprema

1.

Napravite dizano tijesto i kada je tijesto spremno za upotrebu malo ga izraditi rukama i bacati desetak puta sa visine da bude elastičnije. Razvaljati ga na pravokutnik debljine 1 cm. Dobijenu podlogu namazati sa paradajz sosom, poredati šunku narezanu na kockice i narendani sir. Pospite sve sa origanom. Saviti kao rolat i neka odstoji 20-ak minuta.

2.

Lim za pečenje prekriti sa papirom za pečenje. Naš "rolat" rezati na kriške i redati na papir za pečenje. Peći na 180 stupnjeva 25 minuta.

Posluživanje

S ovim mjerama se dobije dosta picetica i mora se peći 4-5 tepsija za redom tako da mi obično uzmu cijelo popodne, ali nakon toga ih stavim u zamrzivač pa ih vadim po potrebi. Pošto dizano tijesto može stajati u frižideru nekada uzmem samo dio tjesta i napravim dovoljno za jedan obrok.

  • Meza(1)
  • DIZANO TIJESTO(1)
  • MEZA - hladna predjela(1)
  • Sunka-sir(1)

4

Fine!!!

Hvala!

Super izgledaju a vjerujem da su dobrog ukusa...