Moj profil

Hadzijski cevap

64

Jedno od najukusnijih bosanskih jela :)

Jedno od najukusnijih bosanskih jela :)

Sastojci

za
500 gr paradajza
500 gr gljiva (sampinjona)
2 glavice crvenog luka
masni papir za pecenje

Priprema

1.

Isjeckamo teletinu na kockice i ocistimo od svih zila. Ocistimo gljive i isjeckamo ih na listove, isjeckamo crveni luk. Blansiramo paradajz i ogulimo kozicu i odstranimo kospice te i paradajz isjeckamo na kockice.

2.

Nakon sto smo sve pripremili prvo na  2 kasike maslaca pzrimo teletinu. Zacinimo teletinu sa soli, biberom i persunom. Kada je teletina isprzena stavimo sve u jednu vecu posudu. Obavezno sacuvati i saft od mesa.

3.

Nakon sto smo isprzili teletinu u istoj tavi na maslacu przimo luk, kad smo ga uprzili dodamo gljive, nakon sto su gljive se malo proprzile dodamo i paradajz i zacinimo ponovo sa solju, biberom i persunom. Nakon sto je i ovo gotovo pomjesamo sve sa teletinom i promjesamo par puta.

4.

Nakon svega stavljamo sve u posudu oblozenu masnim papirom za pecenje. Ako nemate masnog papira mozete koristiti i aluminijsku foliju. Bitno je da posuda u oba slucaja bude dobro oblozena da sacuvamo saft i pecemo na 200 stepeni 40 minuta.

5.

Nakon sto je pecemo serviramo ili samo, ili uz pire krompir ili rizu. U mojoj kuci vise volimo s prilogom. Ako imate masni papir mozete peci 4 manje porcije i servirati u papiru bez priloga.

  • Ručak(2)
  • Meso-u-skartocu(1)
  • Hadzijski-cevap(1)
  • Meso-u-papiru-za-pecenje(1)
  • TELETINA(1)

9

Nema na cemu madglad :). Drago mi je da je moj recept posluzio kao inspiracija :). Pozz

superrr je, zena odusevljena.. umjesto persuna sam dodao celer i dobro sam zabiberio.. mmm.. hvala na inspiraciji

Hvala Vam gsdjZorka. Zaista je jako ukusno i nimalo tesko za stomak 🙂