Moj profil

Tropska torta

12

Dvospratna torta, donji sprat banana bread, gornji deo sticky jam biskvit.

Dvospratna torta, donji sprat banana bread, gornji deo sticky jam biskvit.

Sastojci

Sticky jam biskvit
175 g cvrstog jogurta (greek style)
100 g secera
1 kasika sode bikarbone
100 g istucanih oraha+225 g brasna
cimet, korica narance
160 g passion fruit (marakuja?) mmarmelade
Ostalo
2x banana bread
passion fruit marmelada
marcipan i fondant za presvlacenje
rice paper leptiri i royal icing za zalepiti leptire
gumpaste topper na dummy cake

Priprema

1.

Recept za banana bread ima ovde . Napravite duplu meru i ispecite u kalupu sa promerom 8 inch.

Za sticky jam cake, umutite mokre sastojke, pa umesajte suve sastojke, istresite u kaup oblozen pek papirom (6 inch kalup, 3 inch visok) i ispecite u ugrijanoj rerni na 180 stepeni.

Biskvite ohladite na resetki, ohladjeni biskvit preprezite an pola pa namazite marmeladom. Presvucite prvo marcipanom pa onda fondantom (lakse se zagladi tako, mozete i samo fondantom). Za marble efekat napravite valjke od nekoliko nijansi stavite ih zajedno, uvrnite i presavijte  nekoliko puta, pa razvaljajte. Donji biskvit stavite na podlogu za posluzenje, pa donji rub ukrasite ruzicama ili drugim border po izboru. U sredinu zabodite dowels (vidi sliku), pa na njih stavite kartonsku podlogu velicine gornjeg sprata i gprnji sprat, pa opet zalepite ruzice po rubu. Na vrh torte stavite prethodno pripremljeni topper (4 inch dummy) i sub opet zamaskirajte ruzicama.

Leptire i gumpaste ukras pripremite ranije. Uputstva za razne varijante topiary imaju ovde , ovde i ovde. Od novih cvetova ima jedino brunia, koja se pravi tako da se loptica od stiropora ili zguzvane aluminijumske folije natakne na cvecarsku zicu, presvuce svetlo zelenom gumpaste i dodatne osenci zelenom (dve nijanse), smedjom, i ljubicastom bojom, izlozi vodenoj pari za sjaj i premaze sa leaf glaze.

Uputstvo za leptire ima ovde , jedino sto sam lepila belancetom dva identicna tako da krila budu obojana i sa gornje i sa donje strane. Leptire zalepite za tortu uz pomoc royal icing.

  • Alek(1)
  • Dekoracija(1)

7

Svaka cast za svaku napravljenu tortu! Ovo je umjetnost!

obožavam tvoje torte ,ukrase i način objašnjavanja ako je tko kraljica u amaterskom a bome i u profesionalnom ukrašavanju torti onda si to ti

prekrasno uredjena torta,samo mislim da nebi bilo lose da je manje engleskih izraza...ima njih dosta koji to nerazumiju.recept mi djeluje jako jednostavno, samo previse tih "neeuropskih" mjera i izraza to sve skupa otezava.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)