Moj profil

Pita od jabuka

27

Ovako je ja već godinama pripremam. Ispričavam se ako tko ima isti recept, malo sam istraživala ali nisam našla baš ovako. Kako sam sada na određenoj zdravstvenoj dijeti prija mi jer nema jaja a ni puno masnoće.

Ovako je ja već godinama pripremam. Ispričavam se ako tko ima isti recept, malo sam istraživala ali nisam našla baš ovako. Kako sam sada na određenoj zdravstvenoj dijeti prija mi jer nema jaja a ni puno masnoće.

Sastojci

1 pakiranje kora ( koristim Lidlove jer ih uvijek ima 12 ili čak 13 )
250 gr griza
2 - 3 čaše šećera
4 čaše jogurta ( bolje tekuća )
1 čaša ulja
jabuka po želji ( očišćenih, izrendanih i začinjenih )
začini za jabuke ( obični šećer, vanili šećer, cimet, rum, grožđice)

Priprema

1.

Napominjem da je mjera čaša od jogurta.

2.

Pripremite jabuke i začinite po želji ( odokativno, zavisi što volite da vam se jače čuje). Ovaj put nisam stavljala grožđice a i u ostalim začinima sam bila skromna.

3.

U posebnoj posudi ručno izmješajte najprije suhe sastojke: griz, šećer ( ja sam koristila 2 čaše šećera  i ukućani su rekli da im fali šećera ali dijeta !') i prašak za pecivo. Zatim dodajte jogurte i ulje.

4.

Pravila sam 4 ruke i u svakoj koristila 3 kore. Znači stavimo prvu koru pa je premažemo smjesom, zatim drugu koru koju isto tako premažemo smjesom i na kraju treću koru na koju najprije ide smjesa a po njoj pripremljene i začinjene jabuke. Urolamo u oblik valjka . tako ponovimo sa ostatkom kora.

5.

Tepsiju nauljimo prije stavljanja kora. Isto tako premažemo uljem kore po vrhu ( ne previše). Prije pečenja nabockamo ih pinjurom.Po završetku pečenja na kore stavim ( par minuta ) vlažnu kuhinjsku koru.

6.

pečem ih oko 30 min na oko 200 stupnjeva C. Moja pećnica je malo starija i nema ventilator

Posluživanje

I to je to. Nisam je  odavno pravila pa  mi je  baš prijala a i s obzirom da ne smijem konzumirati jaje bila je  pun pogodak.Pospite sitnim šećerom i papajte

  • Gibanici-blagi(1)

6

👍

Vrlo,vrlo slično i ja radim.Kod mene su tri jogurta,a griza 1 čaša,sve ostalo isto.Uvijek i svugdje "prolazi",odlična je!!!

I kako se kaže , nećeš požaliti😁

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)